kambiyo seneti takip talep dilekçesi
sn hukukçular arkadaşımın alacaklısı olduğu senet için kambiyo senetlerine ilişkin takip yönetmeliğine göre icra müdürlüğüne takip talebinde bulunacak ancak arkadaşımın durumu çok kötü 2-3 avukatla konuştuk arkadaşım para borçludan tahsil olduğu zaman avukatlık ücreti ve diğer gider ve masrafları avukatlara ödeyeceğini söyledik belli bir para almadan takibi başlatamayacaklarını belirttiler bu yüzden takibi kendisi yapması gerekiyor bende yardımcı olmak istedim ancak internette dilekçe örneği bulamadım kambiyo senetlerini takip için örnek dilekçe yazabilecek yada özelden gönderebilecek varmı?
ayrıca takip için icra müdürlüğüne para yatırmamız gerekir mi ve dilekçeyle birlikte senetleri icra müdürlüğünde nereye teslim etmemiz lazım yada teslim ediyormuyuz konuyla ilgili hukukçu veya kendisi daha önce takip yapmış olan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim hayır işi tamamen
Cevap: kambiyo seneti takip talep dilekçesi
dilekçeyi normal genel haciz yolundaki gibi verebilirsiniz ancak; takip yolunu mutlaka kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu şeklinde belirtmeniz gerekiyor. senetlerin aslını icra müdürlüğüne vermek zorundasınız aksi halde zaten takip yapılmaz. itiraz edilmediği sürece bir sıkıntıyla karşılaşacağınızı düşünmüyorum.
Sitede takip dilekçe örnekleri mevcut olsa gerek
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Sitede takip dilekçe örnekleri mevcut olsa gerek
dilekçler bölümünede baktım bulamadım örnek dilekçe varsa buraya ekleyebilirmisiniz.
Alıntı:
hukukçu85
dilekçeyi normal genel haciz yolundaki gibi verebilirsiniz ancak; takip yolunu mutlaka kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu şeklinde belirtmeniz gerekiyor.
demişsiniz ancak daha önce hiç genel haciz yapmadım nasıl yapacağız tam anlayamadım dilekçeyi versek gerisi gelir zaten tahminim
cevaplarınız için çok teşekkür ederim