avukat ücretinin iadesi hk.
2009 yılında icra yoluyla alacaklı olduğum senetin tahsili için bir avukata verdim.Ayrıca avukatlık ücreti olarak belli bir miktar avans verdim.2013 yılında avukata telefon açarak durumu öğrenmek istedim.Avukat bey senetle ilgili unuttugunu iddia ederek işlem başlatmamıştır Ben ise sorunlarım olduğundan ilgilenemedim..Senet kambiyo vasfını kaybederek adi alacak durumuna düşmüştür.Ben kendisinden avukatlık ücretini ve senet bedelini kendisinden talep ettim. elimde senet fotokopisi.vekaletname ve avukat ücreti dekontu bulunmaktadır.Avukat bey ne avukatlık ücretini nede senet bedelini iade etmektedir.Bu durumda en azından avukatlık ücretini iade etmemesi nedeniyle Cumhuriyet Savcılığına şikayet vermem söz konusu olamaz mı. Ayrıca hangi mahkemeye vermem gerekir.
Cevap: avukat ücretinin iadesi hk.
Böylelerinin avukatlik yetkileri iptal edilmeli.
Borclar kanunu md 505 e görede verdigi zararlari ödemeli.
Alıntı:
Hakkaniyetli rumuzlu üyeden alıntı
Böylelerinin avukatlik yetkileri iptal edilmeli.
Borclar kanunu md 505 e görede verdigi zararlari ödemeli.
Hey gözünü sevdiğimin AVUKATLIK MESLEĞİ,
Hancının Hem girenden hem çıkandan aldığı misali,
Hem Müddeiden hemde müddeialeyhten alırsın.
Yan yattı dersin alırsın parayı.
Çamura yattı dersin alırsın parayı.
Olmadı semer aktarırsın.
Eskilerden bir taşlamaydı. Umarım imla ve anlam hataları yoktur.:DD
Ücret iadesi haksız iktisap ifade etse gerek hukuki yoldan tahsili mümkün olan bi alacak için savcılığa gitmek pek mantıklı gelmiyor diğer taraftan emniyeti suistimal görevi ihmal suçları ve meslek saygınlığı durumları olmakla borçlu ile anlaşma olma ihtimali vardır diye düşünmekteyim.
Şunu da belirtmekte fayda var ki siz vatandaş olarak suç ve suç unsurlarını bilmekle yükümlü değilsiniz savcılığa olayı anlatan bir dilekçe ile gereği konusunda başvurmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum aksi bir düşünce kişiyi suç ve suç unsurlarını bilmekle yükümlü yapacağı gibi direk ceza mahkemesine dava açma yetisini tanır diye düşünmekteyim.
Baroya yapacağınız şikayet içinde bu durumlar geçerlidir yine temyiz ve itiraz sürelerine dikkat etmenizi öneririm zira kişinin suçlu bulunması durumunda giderim hakkınız doğacaktır.
Bunlar benim fikir ve düşüncelerim. Sonra bak sen dedin de olmadı savcılığa vereceğim demeyiniz :DD