Emlakçının Oyununa Geldim Verdiğim Parayı Alabilir Miyim?
Merhaba;
Bir emlak ofisi ile gayrimenkul satışı üzerine yazılı sözleşme imzalayarak cayma akçesi adında yüksek miktarda para verdim. Fakat söz konusu sözleşmeyi emlakçı ve evsahibi imzalamadı, sadece ben imzaladım yani kendi kendime bir sözleşme yapmış oldum, bu sözleşmeden bir kaç gün sonra tekrardan oturarak bir pazarlığa giriştik ve evin fiyatını biraz daha aşağıya çektik (pazarlık emlakçı ile yapıldı, evsahibi yoktu) fakat yapılan bu son anlaşmayı yazılı hale getirmedik, sözlü anlaşma banka ve diğer ofis çalışanları önünde oldu (kendileri şahitlik yapmayı kabul ediyorlar), tapu işlemleri için tapuya gittiğimizde emlakçı son yaptığımız sözlü anlaşma hiç yapılmamış gibi hareket etti ve evin fiyatını en başta yaptığımız yazılı sözleşme de yazan rakam olduğunu belirtti, (zaten ev sahibi de yazılı sözleşmede yazan rakama evi satıyor) ben de evi söz verdiği rakama almasını aksi taktirde benden aldığı cayma akçesini iade etmesini belirttim, tabi ne parayı alabildim ne de evi, şimdi hakkımı aramak istiyorum, konuyu yargıya taşıyacağım, fakat öncesinde fikirlerinizi almak istiyorum, teşekkürler.
Cevap: Emlakçının Oyununa Geldim Verdiğim Parayı Alabilir Miyim?
Cumhuriyet savciligina suc duyurusunda bulunun.
Savci gerekeni yapar.