Web içeriğini yazılım içinde kullanma
MEB E-Okul'daki öğrenci bilgilerini alıp işleyen bir yazılım geliştirdim.
Program E-Okuldaki verileri kullanıyor. Bu veri kullanımı telif hakkı kapsamına girer mi?
Telif hakkı kapsamında ise yasal olarak kullanabilmek için ne yapmam gerekir ?
Teşekkürler.
Cevap: Web içeriğini yazılım içinde kullanma
Alıntı:
omerfd rumuzlu üyeden alıntı
MEB E-Okul'daki öğrenci bilgilerini alıp işleyen bir yazılım geliştirdim.
Program E-Okuldaki verileri kullanıyor. Bu veri kullanımı telif hakkı kapsamına girer mi?
Telif hakkı kapsamında ise yasal olarak kullanabilmek için ne yapmam gerekir ?
Teşekkürler.
E-Okul bilgilerini nasıl alıyorsunuz? Öğrenci kendi şifresini girerek transfer gerçekleşiyor ise sorun yok gibi.
Diğer seçenek de pek mümkün değil gibi. Kişisel bilgilere gerekli yetkileriniz olmadan ulaşamayacağınıza göre gayri resmi meb veri tabanından bilgi çekiyorsanız telifden önce daha ağır ceza hukuku konuları gündeme gelecektir.
Saygılarımla...
Öğretmen kendi kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapıyor ve yazılım bundan sonra internet explorer içinden sınıf listesini alıyor. Bu kadar.
Teşekkürler.
Alıntı:
omerfd rumuzlu üyeden alıntı
Öğretmen kendi kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapıyor ve yazılım bundan sonra internet explorer içinden sınıf listesini alıyor. Bu kadar.
Teşekkürler.
Bence sorun yok gibi. Düşünsenize, banka vb. Veritabanlarına bağlanıyoruz. Burada işlemleri PDF xls doc gibi formatlara dönüştürüyor veya kendimiz copy past ile taşıyabiliyoruz. Bunlar için bir telif ödemediğimize göre sizin yazılımınız içinde ödenmez diye düşünüyorum.