Cevap: Müstakbel Şahıs M.K. 513
85 kişi okumuş yanıt 0 iyiymiş:)
Hukuk fakültesi öğrencisinin bilmediği bir sorunun cevabını, hukukla ilgili hiç bir eğitim almamış 85 kişinin bilme ihtimali nedir?
Bu 85 kişiden ne kadardının hukuk almış olma ihtimali vardır?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Hukuk fakültesi öğrencisinin bilmediği bir sorunun cevabını, hukukla ilgili hiç bir eğitim almamış 85 kişinin bilme ihtimali nedir?
Bu 85 kişiden ne kadardının hukuk almış olma ihtimali vardır?
Ziraat Fakültesinden henüz mezun genç Ziraat Mühendisimiz ilk görevinin heyecanıyla köyde meyve bahçelerini gezer.
Muhtar da arkasında.
Z.M:-Hasat nasıldı Muhtar.
M.:-Pek bir düşük dü efendim.
Z.M:-Tabii düşük olur. Elma ağacı böyle budan az ki!
Muhtar:-Haklısınız efendim. Bizde şeftali ağaçlarını onun için böyle budadık!:DD
Sevgili Öğrenci,
Biz kendi şahsımızın haklarını bilmiyorken nereden bilelim Müstakbel Şahsın haklarını!
Ama yerinde olsam olaya biraz cinsellik katar hikayeleştirirdim. Dört günde 2000 okuma 50 cevap garanti. Sağlaması 3 bilinmeyenli denklemde :)
Alıntı:
Lütfullah Altay rumuzlu üyeden alıntı
Müstakbel Şahıs diye adlandırılan ana rahmine düşmemiş çocuk için getirilen hükümlerden M.K. 513. maddenin müstakbel şahısla bağlantısı nedir?
M.K. 513:'mirasbırakan, hakkında borç ödemeden aciz belgesi bulunan altsoyunu, saklı payının yarısı için mırasçılıktan çıkarabilir. Ancak, bu yarıyı mırasçılıktan çıkarılanın doğmuş ve doğacal çocuklarına özgülemesi şarttır.'
Bu maddenin açıklaması nedir ? Somut olaya örneklenmesi nasıldır?
Cünki hakkında borç ödemeden aciz belgesi bulunan altsoy mirasi icrada sirada bekleyen alacaklilara kaptiracak.
Doğmuş ve doğacal çocuklarına hic bir sey kalmayacaktir.
Amac mirasi gelecek nesillere eksilmeden kaybolmadan ulastirabilmek.
Polemiğe çevirmeye gerek yok o yüzden bilgisi olup da cevap yazanlara teşekkür ediyorum.
Kanun koyucu güzel bir madde ihdas etmiş.