Yer değiştirme - maaştan kesme
Yalnış yere soruyosam üzgünüm, ben soruşturmayla yer değiştirme geçirdim akabinde de 1 günlük maaştan kesim cezası verildi ki atmam gereken adımlar nedir onu soracaktım. Başıma daha yeni geldi sayılır olay şöle:
Bundan geçen sene bahar ayında bi öğrenci hakkımda bimer'e mi artık nereye şikayet ettiyse artık bilemiyorum bi muhakik geldi ve beni yaptığım sigara denetimlerinde aldığım sigaraları cebime attığım, sınıfta ağza alınmayacak laflar ettiğim,hediye kabul ettiğim şeklinde hakkımda suçlamalar bulunduğunu belirtti. Bende tüm suçlamaları reddettiğimi (ki en başta kaymakamlığın atadığı bi sigara denetçisiyim) yazılı olarak kendisine belirttim bu sene okul açımı ekim ayında istinad edilen suçlar değişmiş şekilde: öğrencilere küçümsemek, notla tehtid etmek vb(sigara ve hediye kaldırılmış) aynı muhakike her seferinde olumlu rapor vermesine karşın evrak eksikliğin var diye soruşturmayı devam etmesini istemişler kendisi geldiğinde benimle hiç muhatap olmadı ki o soruşturmanın devam ettiğini valilik benden savunma isteyene kadar öğrenemedim çevremdeki kimse söylemedi kendisi 2 müdür yardımcısı ve 10 öğrenciden benim hakkımda bilgi almış. 15 tatile girmeden 2 gün önce savunmamı verdim. 15 tatil bitip okul açıldığında valiliğin kadroyla birlikte yer değiştirme kararı vermiş olduğu mektubu aldım. Haliyle yaşadığım şokla 2 günlük rapor aldım ve kararı 2 gün sonra tebliğ ettik o arada ne yapmam gerektiğini sordum soruşturdum ve neticede 7 gün içinde bu karara itiraz dilekçemi ve bilgi edinme kanununa göre soruşturma dosyamı istedim kaldı ki kararı tebliğ edilmemesi gibi bi durum olmadığından yeni okulda göreve başladım. Olayın üzerinden 10 gün geçti ve 10.günde disiplin cezası olarak maaştan kesim cezası verildi. bu demektir ki itiraz kabul edilmedi mi? Dosyam da hala yollanmadı Sonuçta;
Yer değiştirme zaten bi ceza değil miydi niye bu ceza geldi şimdi ve neden karar çıktığında 2si bi arada değilde ayrı ayrı gönderildi yani ben itiraz edince geldi şimdi buna da mı itiraz etmeliyim + hala gelmeyen dosyam olmadan dava açabilir miyim dezavantaja düşer miyim bi daha mı dilekçe yazmalıyım yollasınlar diye yoksa mahkemeye başvurunca dosyayı verirler mi? maaş cezası uyarı ve kınamadan sonra verilecek bi ceza değil mi? + indirimde yok sicilimde ilk defa böle bişi olmasına rağmen. 1 günlük ceza demişler ama 1/30 mu nedir oran yazmamışlar "özellikle maaş cezasını almış birinin atması gereken adımlar nelerdir." yer değiştirme tebliği gibi bunu da mı ödemek zorundayım. Ha birde şahsi dava mı açayım yoksa gerçi güvenim kalmadı ama sendika dava açarız diyo onlara mı bırakmalıyım bu işi yoksa 2 mizde bu konu üzerinden açabilir miyiz davayı? + İmza kampanyası mahkeme kararına avantaj sağlar mı?
30 yılık öğretmenim ve 25 senedir aynı okuldaydım ve sicilim süper temizdi hayatımda ilk defa böle bişi yaşıyorum ne yapmalıyım
Cevap: Biraz uzun ama önemli bi sorun hakkında:yer değiştirme - maaştan kesme
kimse yok mu yardım edebilecek bana?
Alıntı:
bakatengu rumuzlu üyeden alıntı
kimse yok mu yardım edebilecek bana?
Öncelikle sendikalı olduğunuzu anlıyorum. Bırakın onlar çözsün. En azından sendika ve avukatı neyin nasıl olduğunu bilir.
Sizin bu ruh hali ile stresi yönetmekte zorlanacağınızı düşünüyorum. Kaldı ki idarenin eylemleri çok hızlı gelişir buna karşılık adalet mekanizması son derece yavaş işler.:ok
Bu tür davranışlar genelde idarenin yeni adı ile "Mobbing" dediğimiz taciz eylemleridir. Size bir şekilde takılmıştır. Yerinize biri verilmek istenmektedir. Uzun ince bir "kupmas" çalışması sonrasında ayağınızın altına konulan muz kabuğu ile kaydırılıverirsiniz.:alala
Belki de şu konuşma yapılıyordur işlemi yapan görevlilerce "Bu dinozorun başka türlü emekli olacağı yok" affınıza sığınarak yazdım.:utangac
Geçmiş olsun...
yokk doğru diyosun bende öyle şüpheliniyodum tam olarak