İnternet Alışverişi ve Para İadesi nasıl olur?
merhaba
benim bir sorunum var araştırmadığım sormadığım kışı kalmadı.
ben bir internet sitesinden telefon aldım. telefon gelmedi 1 ay geçti para iadesini talep ettim fakat gondermediler. TTH ye başvurdum. 3ay sonra açıklanır sonuç dediler. sonuç açıklanmış ve lehime. fakat şoyle bir durum var!
ben 300 tl nakit 400tl kredi kartından taksitli çekim yaptırdım.
Kredi kartını ödemediğim için icralık oldum. benim bu durumda ne yapmam gerekiyor?
itiraz dilekçesinde bütün masrafların geri ödenmesini istediğimi belirttim. fakat TTH de ki arkadaşlar bankayı ödemezler onunla siz ilgileniceksiniz ne yapmanız gerek bilmiyoruz dediler. şimdi ben ne yapmalıyım????
gereksiz yere para ödemek istemiyorum ve ödediğim paranın bana geri verilmesini istiyorum.
lutfen yardım olunnnnn
Cevap: İnternet Alışverişi ve Para İadesi nasıl olur?
Önce icraya itiraz edin.Süresi içinde itiraz ediyorum benim bu kişilere borcum yoktur diye icraya 7 gün içinde itiraz dilekçesi verin , icra dursun.bu süre içinde itiraz etmezseniz borcu kabul etmiş sayılırsınız.O zamanda geç kalınmış borca itiraz davası açmak zorunda kalarak icrayı durdurabilirsiniz,işiniz uzar.
Diğer yönü, yani telefonunuzu alamamanız ,karşı tarafın sizi kandırması durumunu ortaya koyar.Savcılığa ,dolandırıldığınıza dair müşteki dilekçesi verin.
İtiraz ederseniz ve itirazınız yersizse % 40 kötü niyet tazminatı ödersiniz ve bankanın size karşı açacağı itirazın iptali davasının giderleri ve avkatlık ücretleri de cabası olur. Eğer banka borç mevzusunda haklı ise itiraz etmeyin.
Sonra şunu belirteyim bunların ikisi tamamen ayrı konular firmanın siz borcu var. sizin bankaya borcunuz var. bu firmanın size borcu var. firma thh kararına rağmen ödeme yapmadıysa firmayı icraya verin thh kararı ile ilamlı icra başlatabilirsiniz. itiraz ederek durduramazlar. faizi ile beraber tahsil edersiniz.
banka ile borcunuz konusunda bankanın avkatı ile görüşün durumu izah edin. borcunuzu mümkünse ödeyin eğer mümkün değilse süre isteyin bankadan.
şimdi ben banka ile iyi bir şekilde konuşayım durumu biliyorlar zaten. biraz süre istiyim onlardan. borcunu ode diyorsunuz ama hani gereksiz yere cebimden para çıkacak ve geri gelmeyecek.
sonra da ben internet sitesini mi icraya vereyim yoksa dava mı açayım?? dolandırıcılıktan ya da maddi manevi birşeyler, ama şunu da belirteyim bu site çok bilindik bir site sonra ben suçlu duruma düşmeyeyim?? korkuyorum da yani
herkes farklı birşey soyluyor kafam çok karıştı:(
http://imageshack.us/g/1/9821150/ adresinden benim vodafone ile ile olan tüm belgelerimi görebilirsiniz.
Banka ile isin aranızda olan durum firma ile sizin aranıza olan durumdan tamamen ayrı ne kadar geç öderseniz o kadar faiz ödersiniz.
Ayrıca hakem heyetinin karar kısmında yazanı yazabilirmisiniz.
ya kararı almadım daha gidemiyorum çalıştıgım için. ben tüm masrafların geri ödenmesini talep ettim. sizce ben bu siteye dava açsam maddi manevi ya da dolandırıcıktan kazanır mıyım??? zaten elimde avucumda yok olanı da kaybetmek istemiyorum oofffff
Dava açma maliyeti en az 350 TL'den başlar haberiniz olsun.Siz eniyisi savcılığa suç duyurusunda bulunun ,yani savcı kalemine gidin şikayette bulunmak istediğinizi,bir firma tarafından dolandırıldığınızı parasını ödediğiniz halde anlaşmiş olduğunuz telefonu göndermediklerini beyan ederek ,ödeme yaptığınız kayıtları da dilekçenize iliştirin şikayetçi olduğunuzu ya telefonunuzun gönderilmesini yada ödediğiniz ücreti geri ödetilmesini talep edin.Savcılık araştırma sonucu sizi haklı bulursa sizin adınıza ceza davası açacaktır.Karşı taraf bunlarla uğraşmaktansa sizinle anlaşma yapabileceğini savcılığa beyanda bulunabilir,paranızı ödemeyi kabul edebilir.Savcılıkta taraflar ifadesi alınırken şikayetinin devam edip etmediği soruluyor.Firma paranızı ödeyerek şikayetinizi geri almanızı teklif edebilir.Bankaya olan taksitlerinizi ödeyin,icraya itiraz etmeyin.
ya arkadaşlar iyi söyluyorsunuz ama kimi arasam başından savsaklamak için uğraşıyor. offf ne diyeceğimi de unuttum. ya ben birşey yapamıyorum ya da kimse işini düzgünyapmıyor. Anlayamadım :(
öncelikle kararınızı alın yazan karara göre yönlendirelim sizi.
Günaydın arkadaşlar,
Sonunda kararı aldım.Hüküm yazan yer sanırım karar olan. Orada şöyle yazıyor
Yukarıda açıklanan gerekçelerle tüketicinin şikayetinin kabulüne ve firma tarafından ürün bedeli olan 700.00 TL'nin tüketiciye iadesine, tüketicinin bu talebinin karşılanmaması durumunda ..... gereği İcra İflas Kanunu İlamlarının Yerine Getirilmesi Hakkında ki Hükümlerinin uygulanmasına, tarafların bu karara karşı, kararın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde İstanbul Tüketici Mahkemesine itiraz hakları açık olmak kaydıyla toplantıya katılan üyelerin çokluğu ile karar verilmiştir.
Şimdi ben ne yapmalıyım,nereye başvurmalıyım?