-
EvlİlİĞİn İptalİ
Benim sorum
Ben yabancı uyruklu bi kızla bi evlilik yaptım ama şu andada vaz geçtim evlenmemizin sebebi zaten kız vize alamıyomuş deport olcakmış bizde biraz citti düşünüyoduk onun için ama evlendikten sonra ortaya çıkan kız önceden evlenmiş boşanmış kendi ülkesinde Azerbaycanda ve ben şu anda bununla bir ömür sürmek istemiyorum ben bir yanılgıya düşüp nikah yaptım bu işten nasıl arınabilirim
şimdiden teşekür ederim
-
Cevap: EvlİlİĞİn İptalİ
Öncelikle evlilik ve evlenmek çok çok ciddi bir durumdur ve o imza atıldığı andan itibaren ciddi sorumluluklar getirir.Yazınızdan anladığım kadarıyla ve şahsi düşünceme göre olayın ciddiyeti pek anlaşılmış gibi gözükmüyor.Evlendiği insanlar ortadan kaybolduğu için yıllarca boşanamayan, bu sürede karşı tarafın(eğer olursa) çocuklarına nufusta hiç haberi ve alakası olmadığı halde baba/anne yazılmış kişiler vardır.Gene bu durumdan ötürü yıllarca kanunen evlenemeyen kişiler de yok değildir(resmen evli gözüktüğü için).Medeni hukuktan tutunda miras hukukuna kadar pek çok şey evlendikleri an kişiler için değişir.
-Evlendiğiniz yer Türkiye mi Yurtdışımı
-Evlilik resmiyette mi kaldı ortak yaşam oldu
-Olduysa ne kadar sürdü
-İddia ve içinde bulunduğunuz durumları tarafsız şahit ve belgelerle ispat edebiliyor musunuz
gibi soruların cevabını bilmeden yardımcı olmak mümkün değil.Benim tavsiyem hem karşı tarafla irtibat kurmak ve hemde avukat desteği almak olacaktır.
- - - Updated - - -
Öncelikle evlilik ve evlenmek çok çok ciddi bir durumdur ve o imza atıldığı andan itibaren ciddi sorumluluklar getirir.Yazınızdan anladığım kadarıyla ve şahsi düşünceme göre olayın ciddiyeti pek anlaşılmış gibi gözükmüyor.Evlendiği insanlar ortadan kaybolduğu için yıllarca boşanamayan, bu sürede karşı tarafın(eğer olursa) çocuklarına nufusta hiç haberi ve alakası olmadığı halde baba/anne yazılmış kişiler vardır.Gene bu durumdan ötürü yıllarca kanunen evlenemeyen kişiler de yok değildir(resmen evli gözüktüğü için).Medeni hukuktan tutunda miras hukukuna kadar pek çok şey evlendikleri an kişiler için değişir.
-Evlendiğiniz yer Türkiye mi Yurtdışımı
-Evlilik resmiyette mi kaldı ortak yaşam oldu
-Olduysa ne kadar sürdü
-İddia ve içinde bulunduğunuz durumları tarafsız şahit ve belgelerle ispat edebiliyor musunuz
gibi soruların cevabını bilmeden yardımcı olmak mümkün değil.Benim tavsiyem hem karşı tarafla irtibat kurmak ve hemde avukat desteği almak olacaktır.
-
Cevap: EvlİlİĞİn İptalİ
Türkiye'de evlendik
aslında tamamen formalite bi evlilik yapmıştık ama ailesi yok biz öyle bilseydik kalkışmazdık bu işe diyorlar şimdi zaten şu anda birlikte yaşamışlık falan yok o annesinde bende annemlerde
ispat konusunda da çalıştıgımız iş yeri tamamiyle hepsi şahidim bu işin tamamen formalite olarak oldugu konusunda
karşı tarala irtibat kurdum güzellikle çözmeye ugraştım ama işyerine geldiler olay çıkardılar kapımızın önüne gelip olay çıkardılar bizde polise şikayetçi olduk
zaten nikahtan sonra anladıgımız kız oturma izni almak için uğraşıyomuş benimle evlenip
2. YANILMA
Madde 149 - Aşağıdaki durumlarda eşlerden biri evlenmenin iptalini dava edebilir:
1. Evlenmeyi hiç istemediği veya evlendiği kişiyle evlenmeyi düşünmediği halde yanılarak bu evlenmeye razı olmuşsa,
2. Eşinde bulunmaması onunla birlikte yaşamayı kendisi için çekilmez bir duruma sokacak derecede önemli bir nitelikte yanılarak evlenmişse.
evliliğin iptali bölümünde bunları okumuştum bu şekilde yaklaşarak bir dava açamazmıyım