Meraba, kıdem tazminatı davasında yıllık izin-fazla mesai-resmi tatillerde çalışmayı; daha önce beraber çalıştığım şu an işten ayrılmış olan eski iş arkadaşlarımın tanıklığıyla ispatlamam yeterlimi dir?
Printable View
Meraba, kıdem tazminatı davasında yıllık izin-fazla mesai-resmi tatillerde çalışmayı; daha önce beraber çalıştığım şu an işten ayrılmış olan eski iş arkadaşlarımın tanıklığıyla ispatlamam yeterlimi dir?
Değildir zira tanıklar sadece takdiri delil niteliğindedir, yani hakim itibar edebilir de etmeyebilir de. Tanıklar sadece verecekleri yeminli ifadeyle hakimin hakkaniyetli bir karar vermesinde yardımcı olabilirler. Önemli olan her zamanki gibi somut bilgi ve belgelerdir.
Cevap için teşekkürler.İşveren açısından şöyle bir durum var.İşveren bilgisayar kayıtlarında benim normal çalıştığım günlerin sisteme giriş çıkış kayıtlarını sunar ise ve resmi tatil-dini bayram-pazar günleri çalıştığım süreleri kayıtlarda mahkemeye sunmaz ise, ben bilgisayardaki fazla mesaileri tatil günlerdeki çalışmaları bilgisayar sisteminden nasıl elde edileceğini biliyorum. Sorum şu şekil, benim bilgisayardaki kayıtları bilirkişi ile incelemek istersem hakim bunu onaylarmı? bir tek bu şekilde kanıtlarım.
Konu hakkında detAylı bilgim yoktur fikir yürütüyorum referans almayınız
Tanık delili takdiri delil olup buna hakim karar verir ancak kişinin tatile çıkıp çıkmadığı husunda beyanlar dikkate alınabilir mesai saatleri konusuna gelince sizinle birlikte mesaiye kaldığı zamanlar için tanıklık verebilir yani tanıkla tam hak edişinizi almayabilirsiniz
Bigisayar konusunda detaylı bir bilgim yok ancak işveren isterse kayıtları saklayıp (kopyalayıp) bilgisayarı hurdaya verebilir yani delil karartabilir.
İsmail bey yanıtınız için teşekkürler, fakat bilgisayar konusunda işveren o kayıtları iptal edemez,silemez.Yapılan işin yönetmeliğine göre bilgisayardaki ve çıktılarındaki kesilen biletleri 5 yıl süre ile saklamak zorundadır.Adli işleme girerse eğer 10 yıl saklamak zorundadır bunu bildiğim için kayıtları çok rahat bir şekilde onların çıkarına olacak şekilde değilde normalde ne ise ona göre çıkartabilirim.
Kişi bu davadan maddi anlamda ne kadar zarar görebilir varsa cezalar dahil, sizin izlediğiniz yol başka davaları (3. kişiler dahil) tetikleyecekse bunu da hesaba katın.