Kredi Kartından gelen icra
Merhabalar HSBC bankasından aldığım kredi kartının borcunu ödeyemediğim için banka avukatı tarafından arandım tarafıma ulaşılmadığı için içra işlemlerinin başlatıldığını bildirdi 900tl hemen ödersem icra işleminin duracağını belirtti aksi taktirde 2200 tl lik haciz işlemi yapılacağını söyledi. Kendisine direk bu parayı ödeyemeceğimi fakat taksitli bir şekilde ödeyebileceğimi bir orta yol bulmak istediğimi belirttim kabul etmeyip icra işlemini başlattığını söyledi ve telefonu kapattı. Bu durumda ne yapabilirim telefona mesaj gelmiş yarın icraya geleceklerine dair, ben öğrenciyim ablamın evinde kalıyorum gelen icrayı taksitlendirme şansım varmı ? Yada icra için geldiklerinde yapmam gerekenler nelerdir neleri alıp götürebilirler yada tam olarak nasıl bir durum gerçekleşir bilgi verirseniz sevinirim.
Cevap: Kredi Kartından gelen icra
soruma cevap verecek yok mu ?
İkamet ettiğiniz adrese icra gelebilir, sizinle ile aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için, gerekli olan her türlü ev eşyası haczedilemez, para, banknot, altın ve gümüş gibi değerli şeyler haczedilebilir.
Şahsi kanaatime gelecek olursam, avukatın sizin borcu taksitlendirmedende ödeyebileceginize inandıgı için bu şekilde bir tutum sergilediğini düşünüyorum yoksa emin olun avukatlarda eve hacze gelme taraftarı değiller.
eve haciz kaldırılmadı mı_? sgk lı çalışansa eğer eve haciz yerine maaşına gelmez mi_?