Kız çeyizine haciz gelirmi?
1- 14 yıl önce evlendiğim eşime bundan 3 yıl önce kendi adıma olan dairemi onun adına devrettim.Ayrıca bankalarda belli bir miktar parası bulunmaktadır. Ben kendi borcumu ödeyemez duruma düştüm.muhtemelen mart 2013 tarihinde icra işlemi başlanmasını beklemekteyim.Üstümde her hangi bir varlığım yoktur.Sadece emekli maaşım bulunmaktadır.Benim borcumdan dolayı eşimin adına olan eve ve bankadaki mevduatına haciz uygulanır mı. Eşim kefil değildir.
2- 25 yaşında sigortasız çalışan kızımla aynı evde oturmaktayım. evde gerek kendi parası ile gerekse akrabalar tarafından gerekse de benim aldığım muhtelif çeyiz eşyaları bulunmaktadır.Bunlar beyaz eşya değildir.bunlar yatak yorgan v.s eşyalardır.bunlara haciz işlemi yapılırmı
Cevap: kız çeyizine haciz gelirmi
1-Emekli maaslarina borclu kisi müsade ederse haciz mümkün.
2-Emekli maaslarina sadece aile mahkemeleri tarafindan nafaka haczi mümkün.
3-Evde yasayan kisilerin özel ihtiyaclari icin ve zaruri ihtiyaclari icin gerekli esyalari haczedilemez.
Degerli Ayni esyadan 2 tane varsa biri haczedilebilir.
Borclarini ödeyemeyenler icin ACiZLiK belgesi düzenlenir borclarin tahsili ileriye dönük ertelenir.
icraya asla taksitler halinde ödeyecem filan demeyin söz vermeyin taahütte bulunmayin.
Söz verip ödeyemezseniz sözünüzde durmadiginiz icin TAZYiK hapsi cezasina tabi olursunuz.
Asla taahütte bulunmayin.