Cevap: Senet-Sözleşme İadesi- yardım lütfenn
Sözleşmenin bir örneği elinizde mi? Elinizde ise ve alacaklının borcu yoktur ikrarlı yazısı da elinizde olduğuna göre noterden bu belgeleri göstererek karşı tarafa hitaben ''Borçsuz'' olduğunuza dair bir ihtarname gönderebilirsiniz. İhtanamede de karşı tarafa makul bir cevap süresi ( 3 gün 5 gün v.b.) tanırsınız. Süresi içinde ihtar konusunda sizi ibra ederse zaten sorun kalmaz. Süresi içinde cevap vermez ise yine sorun kalmaz. C. Savcılığına neden başvurmak istediğinizi anlayamadım. Anlatımlarınızdan yola çıkarak yaşadığınız sorun bir ceza davası sorunu değil hukuk davası sorunu. Kimsenin elinde bulunan kıymetli evrakı sırf bulamadığı için kovuşturmaya uğrayacağına, cezaya çarptırılacağına inanmıyorum. Anlatımınıza göre ceza davası konusu olabilmesi için karşı tarafın kötü niyetli olması da yetmez. Kötü niyetini eyleme dönüştürmesi ve bu kötü niyetin ceza yasasında bir karşılığının olması gerekir.
Cevap: Senet-Sözleşme İadesi- yardım lütfenn
İlginiz dolayısı teşekkür ederim İsmail bey. Sözleşme ve senetin bir ornegi elimde borcu yoktur yazısıda elimde fakat ben kişinin seneti bir başkasına verdiği kanaatindeyim ve kişi beni seneti buldugu taktirde icraya vermekle tehdit ediyo. C.savcılığa gitmek istememin sebebide bu ve bu tehditlerle ilgili şehitlerimde mevcut.. asıl olan ihtarnameyi nasıl yazacagimı bilmemem?
- - - Updated - - -
İlginiz dolayısı teşekkür ederim İsmail bey. Sözleşme ve senetin bir ornegi elimde borcu yoktur yazısıda elimde fakat ben kişinin seneti bir başkasına verdiği kanaatindeyim ve kişi beni seneti buldugu taktirde icraya vermekle tehdit ediyo. C.savcılığa gitmek istememin sebebide bu ve bu tehditlerle ilgili şehitlerimde mevcut.. asıl olan ihtarnameyi nasıl yazacagimı bilmemem?