Çocuğa baba bakıyor velayet annede yardım
çocuğa baba bakıyor velayet annede
Velayeti annede olan çocuğa fiilen babası olarak ben ve halası bakmaktayız.Çocuk 12 yaşını doldurmuştur.Annesi 1 günlükken terk etmiştir.Çocuğun velayetini annesi çocuk 6 yaşındayken almış ve o tarihten bu zamana kadar arayıp sormadığı gibi çocukla ilgilenmemiştir.Ben çocuğu özel okulda okutmaktayım eğitim masrafları bana ağır geliyor maddi durumum iyi olmamasına rağmen tek çocuk olduğu için bu fedakarlığı yaptım. Fakat Annesi çocukla ilgilenmediği gibi kendisini yoksul gösterip sırf benden nafaka almak için teyzemden bana miras kalan gayrimenkul miras payına haciz getirip ödenmeyen iştirak nafakası yoksulluk nafakası ve tazminatlar için ortaklığın giderilmesi davası açmıştır.Ben işlerimde iflas yaşadığım için nafaka ve tazminatları ödeyemedim.Fakat kendisinin babası üzerine kayıtlı işyeri ve gayrimenkulleri ve babasınında ayrıca emekli maaşı olduğu gibi evin tek kızıdır. Diğer evlatları evlidir.Anne burada çocuğa hiç bakıp ilgilenmemiş ki çocuk nafakası isteme hakkı olsun.Ben burada eşimden kötü niyetli olduğu için kötü niyet tazminatı alabilirmiyim? Ayrıca açılan davaları ve hacizi kaldırabilirmiyim?Velayet davası açıp çocuğun velayetini almakla birlikte Ayrıca kendisinden iştirak nafakası ve ödemediği eski iştirak nafakalarını alma hakkım olabilir mi?Kendisinin üzerinde mal varlığı yok ayrıca çalışmıyor.Ne yapmam lazım siz değerli hukukçulardan ve değerli hukuk severlerden görüş beklemekteyim saygılarımla