E-tebligat taleb ettim ama aklımda bir soru var
Merhaba,
adresimin sürekli değişken olması sebebiyle e-posta adresime tebligat istedim ( PTT ye ait değil kendi kişisel e-posta adresime tebligat istedim) . ama bir endişem var : Mahkeme evraklarında bile memurlar e-posta adreslerimi yanlış yazmıştılar ya şimdide gene aynı nedenle e-tebligat hiç ilgisi olmayan birinin e-posta adresine giderse ben bunu nereden bilecem ve nasıl itiraz edecem :)
Cevap: E-tebligat taleb ettim ama aklımda bir soru var
Merhabalar,
E-tebligat Yönetmeliği 19.01.2013
MADDE 3 – (1)
b) Elektronik tebligat adresi: Muhatap ve tebligatı çıkaran merciye ait olan elektronik tebligata elverişli kayıtlı elektronik posta adresini,
h) Kayıtlı elektronik posta (KEP): Elektronik iletilerin, gönderimi ve teslimatı da dâhil olmak üzere kullanımına ilişkin olarak delil sağlayan, elektronik postanın nitelikli şeklini,
MADDE 6 –
(3) Elektronik tebligat hizmetinden yararlanacak muhatap, elektronik tebligata elverişli kayıtlı elektronik posta adresi edinir.
Yukarıdaki maddelerde de göreceğiniz gibi e-tebligat alabilmeniz için KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) Hizmet Sağlayıcı firmalardan KEP hesabı edinmeniz gerekmektedir. Standart e-posta hesapları, kimlik doğrulama yapılmadan açılabildiği için e-tebligat adresi olarak kullanılamamaktadır.
KEP hesabınızı sadece PTT 'den değil, dilediğiniz hizmet sağlayıcı firmadan temin edebilirsiniz.
Saygılar,
İSTANBUL KEP
Türkiye Noterler Birliği Vakfı kuruluşu TNB KEP A.Ş. Yetkili İş Ortağı
02125378537 / info@istkep.com