Banka hacizi unuttur mu ?
Merhaba biras sacma bir konu basligi ama 2010 yilinda bir bankadan kredi cekdim fakat krediyi isten cikarilmamdan dolayi odeyemedim daha sonra haciz gelecek diye hukuk burosundan arandim ve gidip kredimi tekrardan duzenlettim ilk 2 taksidini odedim fakat geri kalanlarini gene odeyemedim yaklasik 1 sene kadar issiz kaldim ise girdigimde maasimdan her hangibir kesinti cikmadi ve gecenlerde bir arkadasim bana dosyanin uzerinden 2 sene gecerse ve seninde mal beyanindan herhangibir malin olmadigini ispatlar isen borc duser dedi boyle bisey olmasi mumkun mu yada boyle bir zaman asimi suresi var mi icra larda ?
Cevap: Banka hacizi unuttur mu ?
Hayır düşmez ayrıca eger avukata taahhüt vermişseniz ve borcu ödememişseniz hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz, e-devlet üzerinden herhangi bir dosya açılıp açılmadıgını kontrol edin derim
- - - Updated - - -
Hayır düşmez ayrıca eger avukata taahhüt vermişseniz ve borcu ödememişseniz hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz, e-devlet üzerinden herhangi bir dosya açılıp açılmadıgını kontrol edin derim
e devlet uzerinden haciz dosyam acik durumda zaten ama avukata herhangibir sekilde taahhut vermedim
ben 5 yil banka borcu alamassa dusdugunu biliyordum peki bunun bir dogrulugu var mi ?
Evet yasal süreç 5 yıldır ama her 5 yılın sonunda avukat dosyayı yeniler yani 5 yıl sonra borçtan kurtulmanız sözkonusu degildir.
Bankalar alacak bir şeyler varsa(ki sizin durumunuzda ortada hiç bir şey olmasa da bir maaş var) mutlaka er ya da geç haklı olarak alacaklarını tahsil yoluna giderler.Ve dosyada yapılan her yenileme zaman aşımını yeniden başlatır.Siz borçlu olarak borcunuzu takip etmeyip ihmal ederseniz aylar belki yıllar sonra katlanmış bir borç maaşınıza, ömür boyu şimdi ve ilerde alacağınız ev, araba veya açacağınız bir banka hesabına icra olarak gelir.Para odaklı çalışan banka gibi kurumlara para takmak ölmek yada ölü gibi yaşamak(ömür boyu hiç bir yerde çalışmamak ve gene ömür boyu miras kalan şeyler dahil bir çöpe dahi sahip olmamak)dışında mümkün değildir.Bilginize..