E-Ticarette Dolandırıcılık
Bir e-ticaret sitesinde ikinci el bir telefon "kutusu" satışını telefon satışı olarak algılanıp, farklı bir telefonla takas edilmesi halinde "kutu" satışı yapan kişi dolandırıcılık suçunu işlemiş olur mu?İlanda kutu satışının yapıldığı açıkça belirtilmiş ancak alıcı kişi bir "kutu" alacağının farkında değil.Site üzerinden yapılan mesajlaşmalarda telefonun bazı özelliklerinden bahsedilmiş bir kaç kez. İlanda açıkça kutu satışı yapıldığının yazması mesajlaşmalara rağmen satıcının "hile" yapmadığı anlamına gelir mi?
Teşekkürler ,kolay gelsin.
Cevap: E-Ticarette Dolandırıcılık
ben bi satış sitesinden cep telefonu sattım alan vatandaş senet verdi ve senedi ödemedi bende savcılığa suç duyurusunda bulundum ancak ikinci gün şikayeti geri çektim ardından bana kamu adına kovulturmaya yer olmadığına dair bir kağır geldi . 2 ay sonra isebaşka bir vatandaşta aynı sanıklar tarafından dolandırılıp bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuş ancak mahkeme benide "muhattap müşteki" olarak davaya çağırıyor sanırım kamu davasına dönmüş .bu ne demek oluyor ben şikayetimi geri geçmiştim bir nevi şahitlik gibi bir şey mi oluyor ve davaya gitmesem herhangi bir şey olur mu beni ilgilendiren
Cevap: E-Ticarette Dolandırıcılık
Davada ifadeniz önem taşıyabileceğinden katılmanızı öneririm. Davaya müdahil olup olmamaksa sizin elinizde olan bir şey diye biliyorum.