Eski bir apartmanın yıkımı oy çokluğu ile mi olur yoksa oy birliği ile mi?
Apartmanımız 12 daire ve 35 yıllık. 1999 depreminde dairelerimizde herhangi bir çatlak ve çizik meydana gelmedi.
Ancak bina ile ilgili herhangi bir kentsel dönüşüm ya da yıkım kararı yok.
Kat maliklerinin bir kısmı binanın yıkılıp müteahhide verilip daire alınmasını istiyor. Diğer bir kısmı ise buna karşı çıkıyor
Kat malikleri toplantısı gerçekleşmedi. Fakat bir daire sahibi ben anlaştım müteahhitle, diğer dairelerin %51 i de anlaşacak sizde anlaşmaya mecbur kalacaksınız diye göz dağı verdi.
Buna göre
1- Kat malikleri toplantısı gündemsiz ve sadece bilgilendirme toplantısı adı altında yapılıp bir kaç gün sonra karar defterine yazılan, toplantıda katılanların onayına sunulmayan, bilahare deftere yazılarak imza istenen kararlar yasal mıdır? Geçerli olabilir mi?
2- Eski bir binanın müteahhite verilme sürecinde tüm daire sahiplerinin onayı mı yoksa 2/3 çoğunluk mu aranır? Bu hangi kanunda yazar?
Bilgilendirmenizi arz ediyorum.
Yanıt verenlere şimdiden teşekkürler.
Cevap: Eski bir apartmanın yıkımı oy çokluğu ile mi olur yoksa oy birliği ile mi?
Bu olay bir kişinin yangından mal kaçırır gibi yapacağı bir iş değil..
zaten ilk maddede yazılanlar kanunsuz..
öncelikle binanın incelenip rapor çıkması gerekiyor..
bunun için karar alınması gerekli, belli bir çoğunluk ile..
sonra rapora göre tekrar toplanılıp karar alınacak..
bence acele etmeyin...
prosedürleri iyi öğrenin derim, zaten piyasada çakal tipte müteahhitler varmış..
Cevap: Eski bir apartmanın yıkımı oy çokluğu ile mi olur yoksa oy birliği ile mi?
1-KMK 45 e göre tüm maliklerin oybirligi ile mümkün.
2-Bina hasarli ise mahkeme bilirkisilerinin verecegi karar ile mümkün.
Yanıt verenlere teşekkür ediyorum.
Bu arada bir müteahhit firma 2 daireyi satın alarak camına burada inşaata başlanacaktır tabelası astı.
Bakalım hukuksal olarak hakkımızı nasıl savunacağız ! ???
12 daireyede emsal borcsuz 12 daire versinler görelim.
insaatida söz verilen zamanda bitirmek kosuluyla.
Eger bitmezse aylik kira bedeli kadar ve her ay tazminat ödemek kosuluyla.
Yeni çıkan 2/3 çoğunluk hasarlı binalar için mi?
Alıntı:
kemal5222 rumuzlu üyeden alıntı
Nerde yaziyor bu?
KMK da böyle bir sey yok.
Kentsel dönüşüm olayı var ya...
kat mülkiyet kanunu değişecek demek ki,ben uygulama başladı zannettim