Cevap: aile miras paylasimi
Siz kız olsaydınız, erkek kardeşlerinizde sizi mirasdan mahrum bıraksalardı sizin tepkiniz ne olurdu?
Bencillik egoizm kardeş sevgisinden bile üstün demek ki.
Mekke müşrik leride kızları mirastan mahrum bırakıyorlardı.
kimseyi mirastan mahrum bıraktıgımız yok ablamın geliri beşbini buluyo benim onun yarısı abimin ise bin lirayı anca bulmakta ev almak ıcın hak ıstıyo ama ıkımızınde durumu suan musaıt degil.müşrik derken de kimin ne olduğunu bilmeden kullanmayın o duruma kendiniz düşmeyin.hukuki yönden yardımcı olacak daha bilgili kişiler yardımcı olursa sevinirim.ona göre hak vermek için zamanı mı bilmek istiyorum.teşekkürler..
Alıntı:
tbsmr rumuzlu üyeden alıntı
kimseyi mirastan mahrum bıraktıgımız yok ablamın geliri beşbini buluyo benim onun yarısı abimin ise bin lirayı anca bulmakta ev almak ıcın hak ıstıyo ama ıkımızınde durumu suan musaıt degil.müşrik derken de kimin ne olduğunu bilmeden kullanmayın o duruma kendiniz düşmeyin.hukuki yönden yardımcı olacak daha bilgili kişiler yardımcı olursa sevinirim.ona göre hak vermek için zamanı mı bilmek istiyorum.teşekkürler..
Milyon dolarlar aylık geliri de olsa, miras hakkı ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını biliyorsunuz değil mi? Aynı şekilde sizin şu an ödeyecek durumunuz olup olmamasının da herhangi bir önemi yok. Ablanız sizden ödemenizi istiyor değil zaten , hak sahibi olduğu ama sizlerin kullanmakta olduğu taşınmaz üzerindeki payını istiyor, sizden yada daireyi /daireleri satın alacak olan kişiden.
Annenizin üzerine olan daireyi sattıracağım demesi boş, annenizin üzerine hakların devrini yapanlar arasında kendi de vardı değil mi?
Eğer sadece kardeşiniz ve siz haklarınızı devrettiyseniz, ablanız kendi hakkını devretmediyse , yapabilir elbette.
Diğer yandan,
abinizin oturduğu ama anneniz, siz abiniz ve ablanızın hissedar olduğu dairedeki hakkını alabilmek için a.abileceği izale i şuy u davası ile dairenin satışını sağlayabilir ve bu şekilde satıştan elde edilen gelir üzerinden payına düşen kısmı rahatlıkla alabilir.
Kimsenin gelirinin etki etmediğini tabi ki biliyorum yoruma istinaden yazdım ayrıca kira parasınıda veriyoruz.ablamda hakkını devir etti sadece annemin üzerine daire.yalnız aklıma takılan para karşılığı devir olmadığı için o zaman verdim ama benim paramı ödemedi annem şeklinde diyebilir mi.
Rica etsem son sorumun cevabını bilen var ise bilgilendirebilir mi.