TCK 455 - Ölümlü köpek saldırısı
Merhaba arkadaşlar.
Bir arkadaşımızın evine zorla girmeye çalışan hırsız/sapık (amacının ne olduğunu öğrenemedik) arkadaşımızın evde beslediği pitbull cinsi köpek tarafından öldürüldü. (Arkadaşımız köpeğin saldırdığını görüp engelleyemeyince polisi ve ambulansı aramış, bütün apartmanı ayağa kaldırmış ama köpek durdurulamamış.)
Yasalara göre baktığımız zaman tedbirsizlik yok, dışarıda ve tehlikeli olabilecek durumlarda köpeğe ağızlık takmak zorunlu, ama evde değil. Köpeği beslemek de yasal. Birinin özel mülke zorla girmesi sonucu köpeğin saldırması durumunda ölüm durumu olduğu için yasa bunu "taksirli suç" sayar ve TCK madde 455'e göre yargılar mı? Yoksa ifade alınıp bırakılacak mı? Avukat tutmalı mıyız? Yargılanırsa ne olur?
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: TCK 455 - Ölümlü köpek saldırısı
Apartmanda tanıdığı olmayan kişiler, davetli olmayan kişiler için konut dokunulmazlığı apartman giriş kapısında baslar.
Yabancı kişi konut dokunulmazlığını ihlal etmiştir.
Tanıdığım bir kişi köyde bahçede avlu içinde ev sahibinin köpeğinin saldırısına uğradı ve yaralandı.
Avlu içinde bahçe içinde yaralanma oluştuğu için konut dokunulmazlığını ihlalden ev sahibi ceza almadı.
Tüm hastane masraflarını tanıdığım kendisi karşıladı.
Cevap: TCK 455 - Ölümlü köpek saldırısı
Ben bağlıyorum ısırma huyu yok ama eşya alınınca göğüs atıp bırakıyor buna rağmen evde olmadığım bir ara arkadaşım emanetini almaya geldiğinde (köpeğimle aralarından su sızmazdı iyi anlaşırlardı) hafif yaralamış kişi beni buldu kireç gibi olmuş rengi bağlı olduğu için kaçabilmiş. Hayvan bakmak sorumluluk işi bazen vereyim birine diyorum sonra bakmaz ilgilenmez diye geliyor aklıma belkide vurur vazgeçiyorum. Onu bağlı gördükçe moralim bozuluyor.