icra takibi yapılmaması hakkında

06/10/2008 tarihinde   20/08/2008   tarihli  750 tl'lik senedi tahsil etmek amacıyla   500 tl'de  avukatlık ücreti olmak üzere ayrıca vekaletnameyi de  avukata  verdim.Ancak bu arada  çok ağır  rahatsızlık geçirdiğimden  sonuç hakkında bilgim olmadı.2013 yılı  şubatında avukat beyi aradığımda senet hakkında bilgi almak istediğimde  senedi icraya vermediğinden bahsederek senedimi  geri verebileceğinden  bahsetti. senet takibi zaman aşımına girdiğinden alacak adi alacak hükmüne girmiştir.Ayrıca borçluyu o tarihte takip ederek  icra yoluyla takip etme imkanı vardı.Zira daha önce aynı borçlu  için takip yapılmış ve sonuç  alınmıştır.Şu anda ise borçlunun adresi belli değildir.Tahsil etme imkanı da yoktur.Bu nedenle ben şahsen zarara uğramış bulunmaktayım.Avukat ise zararımı karşılamakta imtina etmektedir.Ben şu anda ne yapabilirim.Senetle ilgili belgeler(senet fotokopisi,avukatlık ücreti dekontu ve vekaletname fotokopisi)bulunmaktadır
1-Baroya şikayet edebilir miyim?
2-Cumhuriyet Savcılığına verebilir miyim?
3-Hangi mahkemeye vermem gerekir?

Cevap: icra takibi yapılmaması hakkında

baroya şikayet edebilirsiniz yüksek ihtimalle durum anlattığınız gibiyse avukatınız disiplin cezası alacaktır. cumhuriyet savcılığınada suç duyurusunda bulunabilirsiniz ancak bir sonuç alabileceğinizi düşünmüyorum. tüm bunların yanında avukatınıza 750 tl lik maddi tazminat davası ve manevi tazminat davası açabilirsiniz fakat icra takibinin üstünden 5 yıl gibi bir zaman geçmiş, bu zaman zarfında takiple hiç ilgilenmemeniz hakiminde dikkatini çekecektir.