slm yan tarafimizda bir tasinmaz var ve bu tasinmazin oldugu yerin belediye imari olmamasina ragmen cikarcinin biri tarafindan alindi.Zamanla imari belediyeden cikartirim diye bn bole bir durumu nasil engelleyebilirim bana acil yardimci olurmusunuz
Printable View
slm yan tarafimizda bir tasinmaz var ve bu tasinmazin oldugu yerin belediye imari olmamasina ragmen cikarcinin biri tarafindan alindi.Zamanla imari belediyeden cikartirim diye bn bole bir durumu nasil engelleyebilirim bana acil yardimci olurmusunuz
Taşınmaz üzerinde herhangi bir bina veya yapı mevcut mu, yoksa boş arsa mı? Boş arsa ise yapacak bir şey yok, ancak üzerine bina yapmaya kalkışırsa belediyeye imara kapalı alanda ruhsatsız ve kaçak olarak bina yapıldığı veya yapılmaya başlandığına yönelik şikayette bulunursunuz, zabıta gelip ceza keser inşaatı mühürler.
uzerinde yerden bitme tasinmaz var 40 yildir belediyede imar izni olmadigindan kamu kurumu saatti cikarcinin birine ve o cikarci bugun olmazsa sonra imari alirim diye dusunuyo ben buna nasil engel olabilirim hukuki olarak
Düşüncelerin, hayallerin sonu yok. Sizin bu arsa ile olan alakanız nedir? Komşu parselinde yaşayan biri misiniz? Bu arsa size rahatsızlık mı veriyor, ne yönden veriyor? Hukuki olarak uğraşmak istemenizin sebebi nedir anlamadım. İleride verilebilecek bir imar affını yada iznini şu andan engelleyemezsiniz. İleride belediye tarafından tüm bölge için imar plan ve notları hazırlanıp bölge komple imara açılırsa o zaman planda usulsüzlük olduğu konusunda şehir plancıları odasına başvurarak dava açmalarını isteyebilirsiniz. Genelde ciddi gördükleri tüm imar usulsüzlüklerine karşı dava açıyorlar zaten. Bunun dışında satışı iptal etmeniz gibi bir durum da söz konusu değil, devlet kendi malını istediği kişiye ihale usulü satabilir. Belediyeden bir sonuç alamıyorsanız, isterseniz Çevre ve Şehircilik Bakanlığına dilekçe ile bilgi edinme talep edebilirsiniz.
benim bu arsayla alakam benım apartmanımın yanında olması ve beledıye bana ihaleye girme orayı yıkıp ben meydan yapacam dedı.Ama son dakıkada çıkarcının bırı ihaleye giriyo ve özelleştirilen kurumdan bu alanı çok ucuza alıyo.Bu durumdada burayı alan kişi imar açmak için hep uğraşcak eğer açtırırsada benım binam değer kaybetcek ben duruma nasıl engel olabilirm.
Genelde belediye ihalelerinde aynen sizin anlattiginiza benzer sekilde ihaleye giris sayisini rekabeti azaltmak icin bu yöntemlere bas vurur yalanlarla girisden insanlari vaz gecirirler kendi yandaslarinin ucuz fiyatla alimini saglarlar.
belediye ile mahkemelik zaten bilirkişi meydan kararı verdı .yargıtay onadı çıkarcıda danıştaya gönderdi dosyası sonuç gelmedi daha . ben bu durumda nasıl bir işlem yapabilirimm
Arsa üzerinde herhangi bir hak sahipliğiniz yok, imar izni olmaması , arsanın satışına engel değil. Engelleyemezsiniz
Arsa üzerinde herhangi bir hak sahipliğiniz yok, imar izni olmaması , arsanın satışına engel değil.
Engelleyemezsiniz.
Engel Olamazsınız.
İhaleye fesat karıştığı iddiasıyla iptalini talep edebilirsiniz.
İhaleye fesat karıştığı iddiasıyla iptalini nasıl isteyebilirim? Gerekçe neyi göstercem
Iste sorun orada. Bakinca siz kendiniz bile bir gerekce bulamiyorsaniz, arsanin bir baskasina satilmasina hukuki olarak nasil engel olabilirsiniz ki???
- - - Updated - - -
Iste sorun orada. Bakinca siz kendiniz bile bir gerekce bulamiyorsaniz, arsanin bir baskasina satilmasina hukuki olarak nasil engel olabilirsiniz ki???