KarŞiliksiz ve yetkİsİz İmzasiz Çek
slm x kişisinde alacağıma karşılık belli bir miktar çek aldım ve bunu bankaya tahsile verdım gununde karşılığı olmadığı için yazdırdım.Çeki veren bankaya gittiğimdede bu imza şirkette birine ait değil diye bana yasal karşılığını vermedi.Ama o çeki imzalayan şirket ortaklarından biri.Bu şirket şuanda kayyumda ve çek ilamsıza düştü bana yardımcı olurmusunuz acil şekildee
Cevap: KarŞiliksiz ve yetkİsİz İmzasiz Çek
şirket ortağından kastınız kim? yönetim kurulu üyesimi? temsil yetkisi varmı?
temsili var ama o ceke imza atma yetkisi yokmus
temsil yetkisi sınırlanamaz, temsil yetkisi varsa çeke imza yetkiside olur, başka bir şubeden denemenizi tavsiye ederim. çek hesabının şirket hesabı olduğuna eminmisniz?
bn hukuksal ne yapAbilirim
ticaret sicil gazetesinin web safyasından şirketin temsilcinin kim olduğunu tekrar teyit edin, temsil konusunda eminseniz ve çek şirket hesabına düzenlenmişse şirketle tekrar görüşüp yeni bir çek düzenlenmesini isteyebilirsiniz, yok ben uğraşmak istiyorum derseniz verin avukata icra takibi başlatsın...
çekin borçlusunun kim olduğunu (şirket, ortağın şahsi borcu) belirtirseniz daha açık yardımcı olabiliriz
çek şirket adına ama şirket kayyumda şuan ve o çeki imza atma yetkısı olmayan biri imzalıyo bankanın bana dediğine göre .bu çeke o zaman başka ne tür hukuki işlem yapabilirm ve bu çek ilamsıza düştü nasıl bir yol izlemeliyim.avukatlar ikili oynuyo burda
- - - Updated - - -
çek şirket adına ama şirket kayyumda şuan ve o çeki imza atma yetkısı olmayan biri imzalıyo bankanın bana dediğine göre .bu çeke o zaman başka ne tür hukuki işlem yapabilirm ve bu çek ilamsıza düştü nasıl bir yol izlemeliyim.avukatlar ikili oynuyo burda
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -