Emlakçı ev sahibiyle görüştürmüyor.
Merhaba.
Ben Konya'da öğrenciyim. 2012 Kasım ayının 14 ünde emlakçıdan kiralık ev buldum. Bana evin hazır olduğunu söyledi. Elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinin benim tarafımdan yapılacağını söyledi. Ben kiramı her ayın beşinde verebilirim dedim. Bana kasım 20- Aralık 5 farkını alırız dediler. Bu arada beni hiçbir şekilde ev sahibiyle görüştürmediler.
Bir de emlak komisyonu olarak iki eşit taksitle 650 lira ödeyecektim, ilkini hemen ödedim.
Ben önceki evimden çıkıp yeni eve yerleşmek istedim, evin doğalgaz projesi bile çizilmemiş, 2013 Ocak ayının beşine kadar emlakçılar tarafından oyalandım. Bu arada evin imarı yok, elektrikli sobamın faturasıda inşaat faturası olarak çok geldi. Ben öğrenciyim, babamın bile haberi yok bu işlerden. Yaptırım gücüm yok, emlakçı şimdi bana ev kiramı ödemiyorum diye telefonda bağırıp hakaretler savuruyor. Ben emlakçıya, bana hizmet etsin diye komisyon veriyorum, bana böyle davranıyorlar.
Derdimi ev sahibine anlatmak istiyorum, ev sahibi bize vekalet verdi, seni onunla görüştürmek istemiyoruz diyorlar. Benim şimdi kirayı verecek durumum yok zaten, üç güne getir diyorlar, vermeyecek değilim ama emlakçıya hukuki bir yaptırımım yok mu? Lutfen yardım edin, çaresiz kaldım..
Cevap: Emlakçı ev sahibiyle görüştürmüyor.
Elektrik, su, doğalgaz vs. aboneliklerini aldın mı peki ?