İş Başlangıcı için istenenler
Merhaba arkadaşlar bir firmaya iş başvurusunda bulundum onaylandı.
Fakat benden boş senet imzalamamı ve istifa dilekçesi vermemi istediler.
İşten çıkarılacağım zaman tazminatın ödeneceği söylendi.
Firma kendi alanında büyük bir firma çalışan sayısı fazla sizce yukarıdaki söylediklerini kabul etmelimiyim ?
Fikirlerinizi almak istiyorum.
Cevap: İş Başlangıcı için istenenler
:) ben olsaydım
sokağına bile girmezdim bir daha
Alıntı:
Venusay rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar bir firmaya iş başvurusunda bulundum onaylandı.
Fakat benden boş senet imzalamamı ve istifa dilekçesi vermemi istediler.
İşten çıkarılacağım zaman tazminatın ödeneceği söylendi.
Firma kendi alanında büyük bir firma çalışan sayısı fazla sizce yukarıdaki söylediklerini kabul etmelimiyim ?
Fikirlerinizi almak istiyorum.
Cumhuriyet savcilari ne is yapar bilmem ki.
Neden bu tür sikayetleri ihbar kabul edip islem baslatmazlar.
Türkiyede isci haklari yok.
Hukuk da yok.
isciler haklarini alin terleri kurumadan aldiklari zaman fazla mesaileri hile ile silinmezse isci haklarinin olduguna inanancam.
SGK müfettisleri hic yok.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
:) ben olsaydım
sokağına bile girmezdim bir daha
Hayat şartları :)
daha iş sözleşmesini imzalamadan istifanızı imzalamanız isteniyorsa gerçekten firmanın alanında nasıl "büyüdüğünü" merak ettim :) istifa size kalmış ama senedi hiçbir şekilde imzalamayın. istifanızı imzalarsanız imzanızı değiştirin ve noterden imza sirkünüzü alın, istifanıza daha sonra bir tarih atıldığında imza geçersiz olur imzanızın bu olmadığını iddia edebilirsiniz. bu hayat şartlarında ancak bu kadar...
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
daha iş sözleşmesini imzalamadan istifanızı imzalamanız isteniyorsa gerçekten firmanın alanında nasıl "büyüdüğünü" merak ettim :) istifa size kalmış ama senedi hiçbir şekilde imzalamayın. istifanızı imzalarsanız imzanızı değiştirin ve noterden imza sirkünüzü alın, istifanıza daha sonra bir tarih atıldığında imza geçersiz olur imzanızın bu olmadığını iddia edebilirsiniz. bu hayat şartlarında ancak bu kadar...
Ne diyebilirim ki cevabınıza vicdan tepe taklak, kaba anlamda yaptığınız iyi niyetli hile taktiği sunumu, vicdan ve ahlak bağlamında kamu hizmeti kişileri koruma taktir ettim.
Size bu ağır yükü yükletipte kamu vidanını kişilerin haklarını koruması gerekenler meslek sahipleri .......
- - - Updated - - -
Senedide bu şekilde imza etsek sonuç ne olur hukuki anlamda görüşünüz manasında senet sonuç doğurabilir mi?
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Ne diyebilirim ki cevabınıza vicdan tepe taklak, kaba anlamda yaptığınız iyi niyetli hile taktiği sunumu, vicdan ve ahlak bağlamında kamu hizmeti kişileri koruma taktir ettim.
Size bu ağır yükü yükletipte kamu vidanını kişilerin haklarını koruması gerekenler meslek sahipleri .......
- - - Updated - - -
Senedide bu şekilde imza etsek sonuç ne olur hukuki anlamda görüşünüz manasında senet sonuç doğurabilir mi?
söylediklerimde herhangi bir hile yok sn. ismail32 şöyle açıklayayım, kesin bir çözüm olmamakla birlikte noterde değiştirilen imza sirkülerinin bildiğiniz gibi bir tarihi olur. yarın şirket mahkemede "işte işçinin kendi imzası, kendi rızasıyla şu tarihte istifa etti" gibi bir savunmasına karşılık, imza sirkülerinin tarihi çok eski olması sebebiyle istifanın yeni olmadığı ispat edilir. çünkü şirket -doğal olarak- istifada tarih kısmını boş bıraktırır, istediği zaman doldurabilmek için. henüz işe başlamadan yapılan bir istifa hüküm doğurmayacağından iş akdide sona ermemiş olur. hile yok önceden önlem alma var :) bir imza inkarıda yok tarihi doğrulamak için delil sunmak var...
senet içinse, imza edilen her senet sonuç doğurur. (yetkisiz temsil ile imza edilenler hariç)
Açık senet imzalatmak suçtu galiba işe yeni başlayan birine kim para verir avans miktarı dışında?
- - - Updated - - -
Pardon senedin 3. kişilere devri imkanını unutmuşum.