(KARAR) Tali Kusurluyum Ama Caza Bana Kesildi. İtiraz edebilmem için acil lütfen
10/05/2012 tarihinde saat 19 civarı yaya geçitini iki metre geçtikten sonra park halinde duran araçların arasından çıkan yaşlı bir amcaya motosikletimle çarptım çarpma sonucu vucudunda kemik kırığı olduğu söylendi ama derecesini bilmiyorum aynı gün saat 11 civarında hastaneden taburcu oldu. Polis olay yerine geç geldiği için tutanağı ifademize göre yazarak suç oranını %50 olarak belirledi. Olay esnasında yaşlı amcanın yakınları taşkınlık yaptığından cevredekiler beni uzaklaştırdılar ve hastanede alkol muayenesine gittiğimde yakınlarının taşkınlıkları nedeni ile polisler beni telaşla hastaneden kaçırdılar. bu nedenle geçmiş olsuna gidip durumlarını soramadık. 10/11/2012 tarihinde duruşmaya gittim ve hakim bana şöyle sordu suçunun paracezasına çevrilmesini istermisin dedi bende evet dedim peşinden hakkındaki suçlamayı kabul ediyormusun dedi bende karşı tarafın ifadesini bilmediğimden olayı anlattım ve amcanın araçların arasından çıktığını söyledim bunu üzerine 10/01/2013 tarihine keşif kararı verdi. Dava kamu hukuku olarak açıldı. Yaşlı amca ve yakınları davaya katılmadılar. Tahmin yürüterek söylüyorum polis şikayeçimisiniz diye sorduklarında yakınları evet şikayetçiyiz dediler. ama sadece benim ceza almamı istediler.
Son duruşmam bugun görüldü. İlk duruşma ve keşif e gelmeyen karşı taraf bu duruşmaya gelmişti. Hakim bizi içeri çağırdı ve davacı amcaya kemik kırığın varmıydı senin diye sordu. yaşlı amcada olayda 2 kemiğinin kırıldığını söyledi.Sonra hakim bilirkişi raporuna göre benim tali karşı tarafıda asli kusurlu bulunduğunu söyledi. Davacı amca kızgın bir şekilde ben olmadan keşif yapıldı gizli gizli keşif yaptınız deyince hakim çok sinirlendi ve o zaman sende orda olsaydın diyerek sert çıkıştı. Sonra bana dönerek 2400 lira ceza yazdım sana dedi. Davacı amcaya diyeceğin vardı davayı kapatıyorum dedi. Amcada ben hakkımı arıyorum dedi. Hakimde 2400 lira ceza verdim işte daha napayım diyerek davayı kapattı. o güne kadar hiç görmediğim davacı yı ilk defa bu duruşmada gördüm ve duruşma salanunun kapısında elini öperek özür diledim. Yaşlı adam işin aslını bilmediğinden yanına gitmeyip halini hatrımı sormadığımdan yakındı bende akrabalarının yaptığı taşkınlıkları ve polisin bizi tembihleyerek gitmemize engel olduğunu anlattım. Adamda bana hak verdi ve helalleşerek evinin önüne kadar bıraktım.
Size sorum hakim karşı tarafı asli kusurlu görüyorken neden bana 2400 lira para cezası vermiş olabilir?
Düşük ihtimal biliyorum ama karşı tarafı susturmak için ceza 2400 lira deyip karşıma daha düşük rakam çıkabilirmi?
Gelir durumum ve halihazırdaki burçlarım nedeniyle bu cezayı hakimle konuşarak temyiz e gitmeden indirme ihtimalimiz varmı?
Cezada erken ödeme indirimi, ödemenin parçalara bölünmesi durumu varmı?
Cevap: (KARAR) Tali Kusurluyum Ama Caza Bana Kesildi. İtiraz edebilmem için acil lütfen
cevap verecek kimse yokmu ?