Ev arkadaşım bizi evden attırabilir mi ?

3 arkadaş eve çıktık. Kira kontratı arkadaşımın birinin üzerine. İki arkadaşımın tartışması üzerine kontrat üzerine olan kişi bize ya paramı verin ben gidim yada size paranızı verim siz çıkın diyor ancak biz evden çıkmak istemiyoruz ve parayı verecek durumumuzda yok. Bunu belirtmemiz üzerine kontrata güvenip bizi evden polis çağırma suretiyle attıracağını söylüyor. Bu durumda ne gibi sonuçlarla karşılaşabiliriz parayı sene başında peşin olarak yatırmıştık bizi evden atabilir mi ? Biz çıkmamayı düşünüyoruz polis çağırdığında ne gibi bir davranış sergilemeliyiz ?

Cevap: Ev arkadaşım bizi evden attırabilir mi ?

polis çağrılırsa onlara, alt kiracı olduğunuzu siz ve arkadaşınıza birer oda kiralandığını söylersiniz. yani ev sahibinin değil kira kontratını imzalayan arkadaşınızın kiracısı olduğunuzu söylersiniz.

Rahat ve huzurlu bir yasam için paranızı alıp çıkmak başka bir ev tutmak en iyisi.
Bu tatsızlık ile ilerde polisiye olaylar dahada büyüyebilir.
Hepiniz mağdur olursunuz.

Yaşadığımız yer itibariyle ki kıbrıstan bahsediyorum ikinci dönem için ev bulma olanağımız yok. Kesinlikle bu şekil problem yaşadığım insanlarla aynı evi paylaşmak istemiyorum fakat mağdur olduğum için bir çözüm yolu arıyorum. Alt kiracı kavramı mevcut ama kira kontratının yazılı olması gerekmiyor mu ? Yazılı bir sözleşmemizin olmaması herhangi bir sorun teşkil eder mi ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
- - - Updated - - -
Yaşadığımız yer itibariyle ki kıbrıstan bahsediyorum ikinci dönem için ev bulma olanağımız yok. Kesinlikle bu şekil problem yaşadığım insanlarla aynı evi paylaşmak istemiyorum fakat mağdur olduğum için bir çözüm yolu arıyorum. Alt kiracı kavramı mevcut ama kira kontratının yazılı olması gerekmiyor mu ? Yazılı bir sözleşmemizin olmaması herhangi bir sorun teşkil eder mi ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.