Cevap: Tck 87/3 te uzlaŞma
Burnunu kırdığın kişi şikayetini geri çekse bile, Darp cezaları vücut dokunulmazlığı kanunun korumasında olduğu için KAMU DAVASI na dönüşür.
Darp edileni kanun korur.
Darp eden cezasını çeker.
Darp edilen birde acı parası maddi manevi tazminat davası acar seni pişman ettirir.
Bir daha hiç kimseyi darp etmemek üzere tövbe edersin.
cevap için teşekkürler. sanırım müşteki sanığın şikayetten vazgeçmesi hakimin ceza verme takdiri hususunda alt cezadan vermesini etkileyebilir. yanlız basit yaralamalar takibi şikayete bağlı şuçlardır ve takibi şikayete bağlı suçlarda mağdurun şikayetten vazgeçmesi davayı düşürür. bu istisnai olarak bazı maddelerde uygulanmaz. bu konuda yanlışınız var
Karsı taraf sende ölümcül zarar vermemısse,yada herhangı bır cısım ıle vurmamıssa, ve darp edılen sıkayetcı degılse,dava falan olmaz polıs ıkı taraf ıfade alır savcılıga gonderır ve ole kalır,,eger sukayetcıysende ve dava acılırsa, karsı tarafın sıcılı temızzse gene ceza almaz hakım uyarı verır gonderır
Alıntı:
ballards rumuzlu üyeden alıntı
Karsı taraf sende ölümcül zarar vermemısse,yada herhangı bır cısım ıle vurmamıssa, ve darp edılen sıkayetcı degılse,dava falan olmaz polıs ıkı taraf ıfade alır savcılıga gonderır ve ole kalır,,eger sukayetcıysende ve dava acılırsa, karsı tarafın sıcılı temızzse gene ceza almaz hakım uyarı verır gonderır
Hakim uyarı mı verir? Nasıl olacakmış o? Şikayetçi olmasa da kamu davası açılır. Ceza alırsınız. Siciliniz temizse HAGB kararı verilir. Hakim uyarı verirmiş =)
Alıntı:
RuTH rumuzlu üyeden alıntı
Hakim uyarı mı verir? Nasıl olacakmış o? Şikayetçi olmasa da kamu davası açılır. Ceza alırsınız. Siciliniz temizse HAGB kararı verilir. Hakim uyarı verirmiş =)
Söylediğimden farkı nedir anlamadım, anlaşılsın diye basit bir dil kullandım sadece, darp olaylarında şikâyetçi olan yoksa ve c ayakta tedavilik bir durum oluşmuş ise dava falan olmaz, davaya gerek görülse bile suçlu bulunan kişinin alacağı ceza HAGB ( ben anlaşılsın diye uyarı dedim ) yani verilecek ceza ileriki bir zaman zarfı içerisinde benzer bir olaydan suçlu bulunulduğunda darp ile ilgili cezanın verileceğidir. Bu da suçluya bir uyarıdır. anlamadığın nedir ?
Söylediğinizin anlaşılacak bir yanı yok. Birşeyi basite indirmek için o şeyi iyi bilmek lazım. Yoksa HAGBye uyarı dersen bunu kimse anlamaz.
Ayrıca söylediklerin külliyen yanlış. Ayakta tedavi edilme durumunda davalık olunmaz diye birşey yok. Ayrıca senin uyarı olarak adlandırdığın o hagb kararının açıklanması için benzer bir suç işlenmesi gerekmez. Kasıtlı herhangi bir suç işlenilmesi yeterlidir.