Bilişm Suçlarında Tazminat Davası
11/12/2010 yılında bilgisayarıma izinsiz girerek,5 yıl boyunca emek verip oynadıgım oyun karakterimin 3 ayrı ve gizli soruları ile bütün şifreleri kırarak karakterimin üzerindeki 2500 tl degerindeki eşya(item) leri alınmıştı. savcılıga şikayetde bulundum,ben adıyaman ikamet ediyorum.izmirli bir bayanın benim karakterim ile kendi bilgisayarından giriş yapıldıgı kanıtlanmış ve suça ceza olarak sadece 260 tl ceza verilmiş.mahkeme izmirde açıldıgı için karar yeni geçti elime.gelen karar belgesinde karakterden eşyaların alındıgı degil 2500 tl degerinde oyun oynandıgı yazıyordu. benim bu bayana tazminat davası açma hakkım varmı?eyer hakkım var ise üst limit maddi ve manavi tazminat davası ne kadar ile sınırlı olur.
Cevap: Bilişm Suçlarında Tazminat Davası
tazminat açabilirisiniz sonuçta ceza verilmiş. 6-7 ay ceza verilip hükmü gerimi braktı ? eğer boyle ise maddi manevi tazminat hakkınız var. eğer geliriniz yok ise adli yardım avukat talep edebilirsiniz.
Ceza yargılaması sonucu karşı tarafın fiili haksız fiil olarak sabit görülmüş. Bu nedenle manevi tazminat talep edebilirsiniz. Bunun üst limiti tamamen talep miktarı ile orantılı olarak ortaya çıkacak mahkeme harcı miktarında. Ödeyebileceğiniz ölçüde en üst limitten talep edebilirsiniz. Maddi tazminat miktarı genel anlatımla uğradığınız zarar ile ilgilidir.
Karakterinizin üzerindeki item dediğiniz şeyleri parayla mı satın almıştınız?