Kredi ve kredi kartı borçlarımdan dolayı ailemin durumu
Kredi borcumun taksitlerini iki aydır ödeyemedim. 26 yaşındayım bekarım, ailemle yaşıyorum ve gelirim yok. Nisanda askere gideceğim. Bu ay avukatlık olacağımı tahmin ediyorum. Bu durumda aileme haciz işlemi uygulanır mı. Borcumdan kaçmak gibi bir niyetim yok. Ancak ailemin zarar görmesini istemiyorum. İkamet adresimi değiştirmeli miyim. Evetse ne zamana kadar bunu yapmalıyım.
dip not: kredi borcumdan hariç, kredi kartı borçlarım da mevcut onları da ödeyemiyorum.
Cevap: kredi ve kredi kartı borçlarımdan dolayı ailemin durumu
Sayın üye,
İkamet adresinizde bulunan - açıkça size ait olmadığı anlaşılan eşyalar hariç olmak üzere- eşyalar haczedilecektir bundan sonraki aşamada haczedilen eşyaların size ait olmadığını, eşyanın kendisine ait olduğu iddia eden kişi, iddiasını ispat ederek mal üzerindeki haczi kaldırabilecektir.
Bankayla iletişime geçerek, borcunuzu peyderpey ödemeye çalışın. Aksi takdirde icra yoluyla elde edilecek olan alacak miktarına çeşitli yargılama giderleri ile faiz de girecektir.
Cevap: Kredi ve kredi kartı borçlarımdan dolayı ailemin durumu
Öncelikle geçmiş olsun.
Muhtemelen şu an bankanın sms ve telefonları ile muhatapsınız.
60 gün dolduğunda bankanın takip birimi diye adlandırdığı birim sizinle irtibata geçecek ve psikolojik taciz başlatacaklardır.
"Ailenize haber verin evinizin kapısını kıracağız"
"Seni hapislerde süründüreceğiz" vb. söylemlerle telefonu yüzünüze kapatarak sizi baskılamaya çalışacaklardır.
Unutmayın sizin gücünüz olsa zaten öderdiniz. Bu baskılar bence borçluyu intihara yönlendirip belki de hayat sigortası marifetiyle bankanın borcunu tahsil etme yöntemi olabilir.
Öncelikle sakin olunuz ve hukuk devletinde yaşadığınızı unutmayınız.
Kimse size borcunuzu ödemediğinizden dolayı kötülük yapamaz.
Kapınızı kırıp haciz yapamaz. (Haczin usul ve esasları vardır)
Ödeme taahhütü vermezseniz sizi hapse attıramaz.
Bu bağlamda bankaların - askere gideceğinizi de dikkate alarak - borcunuza yeniden yapılandırma yapmayacağını varsayabiliriz.
Bu durumda olası ev haczinden ailenizin etkilenmemesi için mümkünse ikametgah adresinizi değiştirin.
Ailenize durumu haber verin ki sorulduğunda "şahıs buradan taşındı" desinler. SAKIN SAKIN "evet burada oturuyor" demesinler.
Eğer ailenizin evine adınıza kayıtlı fatura ve ekstre vb. geliyorsa yeni adresinize yönlendirin.
Bu süreçte banka yetkilileri ve avukatlar; kredi ve kredi kartı verdikleri dönemlerdeki nezaketlerini bir anda kaybedebilecekler ve sizinle sanki terör suçlusuymuşsunuz gibi konuşabileceklerdir.(İstisnalar kaideyi bozmaz. İyiniyetle yaklaşan bankacılar ve avukatlar müstesna.)
Kesinlikle hiç bir psikolojik baskıyı kabul etmeyin.
Şu zaman veya şu kadar taksitle ödeyeceğim diye sakın ola taahhüt vermeyin.
Diyelim ki eve hacze geldiler. Bu durum zaten icra memurunun yönetiminde gerçekleşir.
Evde lüzumlu ev eşyalarından (çamaşır makinesi, tv, buzdolabı, kanepe vb.) borçlu için gerekli olan birer adet (her bir eşya için bir adet) eşya HACZEDİLEMEZ. Ancak iki tane tvniz varsa biri haczedilir.
Zaten ailenizin evindeki mallar da anne veya babanızın üzerine faturalı olacağından bu eşyalar haczedilemez. Ancak faturalarının mutlaka ibraz edilmesi gerekir.
Unutmayın borçlu olmak tabiiki zordur ama bu alacaklının sizi intihara kadar sürecek baskı yapmasına neden değildir.
Askere gitmemiş adama kredi ve kredi kartı tahsis eden kurumların tahsilat aşamasını da düşünmelerinde fada var.
İyi akşamlar.
Not: Ben de şu an borçlarımı 30 gün geriden ödüyorum. Adını gerektiğinde açıklayacağım bir bankanın yetkilisine açık açık intihar mı etmemi istiyorsunuz diye sordum. O günden sonra taciz sms ve aramaları kesildi.
Cevap: Kredi ve kredi kartı borçlarımdan dolayı ailemin durumu
Vay be !!!!
- - - Updated - - -
Vay be !!!!