Üniversitede uzaklaştırma
merhaba. üniversite 3. sınıftayım. geçtiğimiz final döneminde kopyadan yakalandım. ilk sefer olduğu için genelde 1ay uzaklaştırma veriliyormuş sanırsam ama ben savunmayı geçtiğimiz cuma günü verdim. ya karar verme aşaması gecikirse ve uzaklaştırma süresi 2 ay sonra başlayacak vize sınavlarıma denk gelmesinden korkuyorum. eğer vize sınavlarına denk gelirse 1 dönem uzaklaştırma ile nerdeyse eşit oluyor, tüm derslerden kalacağım sonuçta. buna itiraz etme hakkım varmı. ayrıca mahkemeye verdim diyelim. vize sınavlarım başlayana kadar(2ay) durdurma kararı verilirmi acaba. çok kötü durumdayım yardım ederseniz çok sevinirim.
Cevap: Üniversitede uzaklaştırma
yokmu acaba bilgisi olan?
böyle durumlarda üniversiteye dilekçe verirseniz cezanız sınav sonrasına ertelenebiliyor, okul yetkilileriyle görüşün.
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
böyle durumlarda üniversiteye dilekçe verirseniz cezanız sınav sonrasına ertelenebiliyor, okul yetkilileriyle görüşün.
cevabınız için teşekkürler. azda olsa içimi rahatlattınız. bu arada okul yetkililerinden kastınız öğrenci işleri falan mı?
Alıntı:
72camaro rumuzlu üyeden alıntı
cevabınız için teşekkürler. azda olsa içimi rahatlattınız. bu arada okul yetkililerinden kastınız öğrenci işleri falan mı?
hayır, disiplin kurulu. siz rektörlüğe dilekçeyi verin onlar disiplin kuruluna gönderir.
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
hayır, disiplin kurulu. siz rektörlüğe dilekçeyi verin onlar disiplin kuruluna gönderir.
yardımınız için tekrar teşekkür ederim. son birşey aklıma takıldı. mesela sınavlar başlamadan hemen önce uzaklaştırma verildi diyelim. bende dediğiniz gibi cezanın ertelenmesi için dilekçe verdim ama bu dilekçenin sonucu gelene kadar vize sınavlarını kaçırma durumu var. bunun için henüz ceza verilmeden ertelenmesi gibi bir talepte bulunsam dikkate alınırmıyım acaba?