İstifa ederek ayrıldığım şirketden ödenmemiş ücretlerimi nasıl alırım?
İyi günler,
Bir konuda yardımlarınızı talep ediyorum.29.07.2011 de çalışmaya başladığım işimden 08.10.2012 tarihinde şirket ödemelerimizi 2 ay üst üste geciktirdiği için sonunda istifa ederek ayrıldım.Elimde ibraname var ve bu ibranamede kendi isteğimle ayrıldığım Ağustos ayına ait 816,49 Eylül ayına ait 923,16 Ekim ayına ait 235,62 tl olduğu yazılı.Ödenmemiş maaşlarımın bordrolarınıda verdiler onların altınada henüz almadım diye imza attım.Abartmamak kaydıyla insan kaynaklarıyla her ay yaptığım görüşmemde aynı cevabı aldım.Önümüzdeki ay ödemeyi düşünüyorlarmış.Oyalandığımı düşünüyorum belki rakam küçük gelebilir ama benim için her anlamda büyük.En başta benim emeğim var.Hakkımı yemelerine müsade edemem.Bu anlamda nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda sizden yardım rica ediyorum.
Cevap: İstifa ederek ayrıldığım şirketden ödenmemiş ücretlerimi nasıl alırım?
dilerseniz ilamsız icra takibi başlatabilirsiniz, bir dilekçeyle birlikte bordoları dilekçenize ekleyin. en geç haciz yapıldığı anda ödemeniz şirket tarafından yapılır :)
Bence alacaklarınızı icraya konu etmeden önce başvurunuzda belirteceğiniz sürede ödenmesi için işverene ihtar çekin. Bu şekilde işveren alacaklarınız bakımından bir yandan temerrüde düşürülürken diğer yandan icraya başvurmak yerine (İşverenin icraya itirazı sonrası olası bir dava bakımından) üzerinize düşeni yapmış olursunuz diye düşünüyorum.
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
Bence alacaklarınızı icraya konu etmeden önce başvurunuzda belirteceğiniz sürede ödenmesi için işverene ihtar çekin. Bu şekilde işveren alacaklarınız bakımından bir yandan temerrüde düşürülürken diğer yandan icraya başvurmak yerine (İşverenin icraya itirazı sonrası olası bir dava bakımından) üzerinize düşeni yapmış olursunuz diye düşünüyorum.
evet ihtar daha mantıklı gibi geliyor.İhtarı umursamazlarsa o zamanda ilamsız icra başlatabilirim değilmi?