-
Haciz sorunu
Merhaba arkadaşlar benim ortalama 5 ay once işten cıkarılmam nedeniyle kredi kartalarımı hiç odememe sorunum cıktı 2 kredi kartımdan biri bu hafta içi icra yazısı gonderdi avukatla goruserek bunu takside bagladım.Bugun ise diğer kredi kartımla ilgili başka bir avukatlık burosundan aradılar ve yarın evime hacize geleceklerini solediler bende kendilerine bana hiçbir yazının gelmedişini belirttim onlarda evinize gelmiş ama siz olmadıgınız için geri donmus suanda haciz kararı cıktı diyor ve yarın saat 9:00 kadar paranın tamamının kendi verdikleri hesaba yatırlmazsa saat 10:00 da evime geleceklerini belirtiyorlar bende kendilerine takside baglama imkanlarını sordum bunun olamayacagını ve tamamının yatırılmasının gerektiğini soyluyor bana hiçbir yazı gelmedi ve yeni haberdar oldum bu hacizi durdurma gibi bir yasal hakkım varmı ne yapmalıyım anlamadıgım diger kartımla ilgili yazı gelmişti ve problemi cozmuktuk bunu ne yapmalıyım acilen yardımınızı bekliyorum onlineyim lutfen
-
Cevap: Haciz sorunu
Borcunuz olduğu konusunda herhangi bir çekişme yok zaten. Bu durumda alacaklı olan banka evinize icra gönderebilir, üzerinize kayıtlı mala mülke ve maaşınıza haciz koyabilir vs. Taksitlendirme konusunda karar merci banka avukatıdır. İsterse hemen öde der isterse 1 seneye yay der.
-
muhtarlığa teblig yapılıp yapılmadığını sorun, yapılmadıysa icraya gelemezler. yapılmış ise hacze kadar taksitlendirme konusunda anlaşabilirsiniz, haciz yapıldıktan sonra taksitlendirme isterseniz 1/4'ünü peşin yatırmak şartıyla borcunuzu 4 eşit takside bölünür, haczedilen mallarınız satılamaz. hacizden sonraki taksitlendirme durumu bankanın rızasına bağlı değildir sizin istemeniz yeterli.
-
Bugun biraz arastırmada sizinde dediğiniz gibi teblikat olayına baktım muhtarlıgada gelmemiş taksitlendirmeleri için okadar ısrar ettim bana hacizin saat 10:00 gelecek diyen hukuk burosu once oglen sonra aksama kadar musade ediyok tamamını yatırın dedi en sonunda kafamın tası atınca elinizden geleni ardınıza koymayın birdaha aramayın deyip telefonu kapattım artık herşeyi oluruna bıraktım adamlar tum ısrarlarıma ragman taksitlendirmek istemediler.Artık nasıl bir surec beni bekliyorum bilmiyorum olacakları zaman gosterecek cevaplarınız icin cok teşekkurler.