Trafik Ceza Kağıdına Yazı Yazmak
Merhaba arkadaşlar diyelim ki bir ceza yedik, trafik memuru ceza kağıdını imzalayın diyor. Ben ise onu imzalamam cezam haksızdır, mesela radara girdiğimi ya da emniyet kemeri takmadığımı söylüyorsunuz ama ben bu kuralları ihlal etmedim ispatlayın diyorum o an ispatlayamıyorlar. Ve cezayı adresinize göndeririz diyerek tehdit vari bir konuşma yapıyorlar, o anda tamam imzalayayım deyip ceza kağıdını alsam ve ceza kağıdına cezam haksızdır kural ihlalini ispat edin dedim edemediler diye bir yazı yazsam o aşamadan sonra ne olur,
Cevap: Trafik Ceza Kağıdına Yazı Yazmak
belgedeki yazılan yazılardan birinin üzerine yazmadığınız sürece birşey olmaz ancak mukavemetten vs. dava açılırsa ispat aracı olarak kullanılır.
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
belgedeki yazılan yazılardan birinin üzerine yazmadığınız sürece birşey olmaz ancak mukavemetten vs. dava açılırsa ispat aracı olarak kullanılır.
Hangi konuda mukavemet ispat edilemeyen kural ihlali için mi?
Radar tesbitinde ispat edilebilir,
Kemer taktim-takmadin tesbiti ise, gorsel tesbittir sonucta, kemer takmadigini gordum, islem yapmak icin durdurdugumda yanina giderken takti denmesi yeterli olacaktir sonucta.
Ulkemizde malum, takmadiniz kemeri dendiyse (veya bir baska eylemi yaptin dendiyse) kemeri takmadiginizi polis ispatlamak zorunda degil, siz taktiginizi ispatlamak zorunda kalirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kemer taktim-takmadin tesbiti ise, gorsel tesbittir sonucta, kemer takmadigini gordum, islem yapmak icin durdurdugumda yanina giderken takti denmesi yeterli olacaktir sonucta.
Ulkemizde malum, takmadiniz kemeri dendiyse (veya bir baska eylemi yaptin dendiyse) kemeri takmadiginizi polis ispatlamak zorunda degil, siz taktiginizi ispatlamak zorunda kalirsiniz.
Üstat sorunda orada zaten polis memuru örneğin emniyet kemeri takılı değildi diyor ben takılıydı diyorum, takılı olmadığı için cezai işlem uygulamaya çalışıyor bende bu aşamadan sonra cezaya itiraz edeceğim bunun için ise o an yaşadığımı ceza kağıdının bir köşesine filan yazsam diye düşündüm en azından mahkemede durum böyle oldu o an bunuda oraya yazdım diye belirtsem elimde bir kaynak delil teşkil etmiş olmazmı, ayrıca o evrak üzerine yazı yazmam kanuni olarak bana bir cezai işlem uygulatır mı bunu bilmek istiyorum,
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Üstat sorunda orada zaten polis memuru örneğin emniyet kemeri takılı değildi diyor ben takılıydı diyorum, takılı olmadığı için cezai işlem uygulamaya çalışıyor bende bu aşamadan sonra cezaya itiraz edeceğim bunun için ise o an yaşadığımı ceza kağıdının bir köşesine filan yazsam diye düşündüm en azından mahkemede durum böyle oldu o an bunuda oraya yazdım diye belirtsem elimde bir kaynak delil teşkil etmiş olmazmı, ayrıca o evrak üzerine yazı yazmam kanuni olarak bana bir cezai işlem uygulatır mı bunu bilmek istiyorum,
Demek ki kemer takılmadığı zaman aracın çalışmasını engelleyen bir sistem taktırıp durumu serviste tutanak altına alıp ispatımızı yapıyoruz veya araca kamera yerleştiriyoruz sonrasında da ver elini savcılık. Yada paşa paşa ödüyoruz. :)
Trafik ceza tutanağına atılan imza durumun kabulü anlamında değildir tebliğ edildiği anlamındadır. Bir itirazınız varsa süresi içinde trafik mahkemesine itiraz edersiniz. İlla bişi yazayım diyorsanız imzalayacağınız yerin üstüne "kabul etmiyorum" yazıp altını imzalayabilirsiniz. Bu tür belgeler üzerine hakaret ve küfür hariç yazılan yazılar herhangi bir suç uluşturmaz. Ben yasak parktan yediğim ceza kağıtlarının üzerine "haram zıkkım olsun" yazmışımdır :)
@ ismail32,
Yarın servise bir kamera taktıracağım dediğiniz çok mantıklı,
@ Av.Engin Oğuz,
Bilgilendirme için çok teşekkürler bundan sonra şu şekilde yazacağım, cezam haksızdır kabul etmiyorum, mahkemeye başvurmak için imzaladım yazacağım,