1976 Yılında Alınan Arsanın Emlak Vergisi
Merhaba
Babam 1976 yılında bir arsa alıyor. imar tarafından kamulaştırılmak üzere şuan aksıda. bende borçlarını öğrenip temizlemek istedim. 2013 yılında belediye gitiğimde borç hesaplatmak istedim. belediyede hiç bir kaydımız gözükmüyor. beyaname vermemizi istediler. en baştan tekrar hesaplanıp ödememiz gerektiğini söylediler. bende beyanname vermeden eve geldim. eski dosyaları karıştırdım. babam 1986 yılında arsa için beyanname vermiş. üzerinde 4 yıllık rayiç bedeller var. 86ve 87 yıllarının vergi ödemelerini posta yoluyla yapmış. bunların hepsinin belgesi mevcut. hemde okunur şekilde. evreklar tahrip olmamış.
Zamanında beyanname verdiğimiz halde bu yıla kadar hiçbir tahakuk ve ödeme emri gönderilmedi belediye tarafından. hatta kaydımız bile gözükmüyor emlak bölümünde oysaki imarda kaydımız mevcut.
Bu durumda zaman aşımı işlermi? son beş yılı (2008-2013) ödeyip kurtulurmuyum. yoksa yeniden beyannamemi vermem gerekir.
Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: 1976 Yılında Alınan Arsanın Emlak Vergisi
zaten beyanınızı zaman aşımı süresine göre alırlar. yani 76 ya da 86 yılından itibaren almazlar
Alıntı:
molyer rumuzlu üyeden alıntı
zaten beyanınızı zaman aşımı süresine göre alırlar. yani 76 ya da 86 yılından itibaren almazlar
Belediyedeki müdür emlak vergilerinde zaman aşımı yok dedi. bende onun araştırması içersindeyim.
- - - Updated - - -
Alıntı:
molyer rumuzlu üyeden alıntı
Belediyedeki müdür emlak vergilerinde zaman aşımı yok dedi. bende onun araştırması içersindeyim.
BİNA VE ARAZİ VERGİLERİNDE ZAMANAŞIMI SÜRESİNİN BAŞLANGICI:
Madde 40 - (Değişik madde: 08/12/1980 - 2350/11 md.)
Bildirim dışı kalan bina ve arazinin vergi ve cezalarında zamanaşımı, bu bina ve arazinin bildirim dışı bırakıldığının idarece öğrenildiği tarihi takip eden yılın başından itibaren başlar.
bu maddeye göre zaman aşımı süresi idarenin öğrendiği tarihten başlar. belediyedeki memur doğru ancak eksik söylemiş. Babanız 86 yılında ödeme yapıyor 87 de yapıyor 88 ve sonrası yapmıyor. yani buraya ödeme yapılmadığının öğrenilmesi 88 yılı. bu yere hiç beyan yapılmamış olsa geçmiş belki istenebilirdi. ancak sizin durumunuzda idare buraya ödeme yapılmadığını 88 yılından iti baren biliyor. bu nedenle sizden ancak 5 yıllık zamanaşımına göre vergi alınabilir. aksi durumda dava açmanız gerekir