Sigortasız günlük ( veya yarı zamanlı) eleman çalıştırmak
Merhabalar
Temizlik firmamız için aşağıdaki kişilerle çalışmak istiyoruz:
1- Haftada iki gün saat 6'dan sonra çalışmak üzere bir üniversite öğrencisi
2- Pazar günlerinde ek gelir isteyen başka bir firmanın SGK'lı çalışanı
3- İhtiyaç olduğunda çağırabileceğimiz gündelikçi bayanlar
Kaçak işçi çalıştırmamak adına bu kişilerle yasal olarak çalışabilmenin yolu nedir? Hem firmamızın ihtiyacı karşılansın, hem de onlar için bir gelir kaynağı olsun, ama yasal yollarla.. :ok
Teşekkürler
Cevap: Sigortasız günlük ( veya yarı zamanlı) eleman çalıştırmak
Kısmi süreli çalışma sözleşmesi işin yasal yolu.
Haftalık 30 saati aşmayacak çalışma süreleri için kısmi süreli sözleşme düzenleyebilir, sözleşme ile haftada kaç gün, günde kaç saat çalışma yapılacağını net olarak belirtirseniz, bu şartlarda çalıştığınızda bir sorun yaşamazsınız.
SGK bildirimlerini de çalışılan toplam saat /7,5 hesabıyla gün olarak bulup o kadar gün primlerini öderseniz sorun yaşamazsınız.
Cevap: Sigortasız günlük ( veya yarı zamanlı) eleman çalıştırmak
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kısmi süreli çalışma sözleşmesi işin yasal yolu.
Haftalık 30 saati aşmayacak çalışma süreleri için kısmi süreli sözleşme düzenleyebilir, sözleşme ile haftada kaç gün, günde kaç saat çalışma yapılacağını net olarak belirtirseniz, bu şartlarda çalıştığınızda bir sorun yaşamazsınız.
SGK bildirimlerini de çalışılan toplam saat /7,5 hesabıyla gün olarak bulup o kadar gün primlerini öderseniz sorun yaşamazsınız.
merhaba şu an için bir bina yönetim firması ile benzer şekilde sorunlar yaşıyoruz. siteye atanan site müdürü part time olarak çalışıyor ancak bir yandan başka bir yerde sigortalı.
sorum şu: profesyonel yönetim firmasının atadığı site müdürünün sgk'sı hem bizim tarafımızdan part time olarak, hem de kendi bünyelerinde çalıştığı için yönetim firmasında ayrı ayrı 2 yerden yapılması gerekir mi? :)
bina sakinlerinin huzuru için bu konuyu netleştirmek istiyorum saygılar