-
Kaza
öncelikle herkese merhaba ...
Başıma gelen bir olayı anlatmak ve ne yapmam gerektiğini sormak istiyorum ... Dün gece aracıma arkadan çarptılar sonrasında 3 veya 2 araç daha zincirleme kaza oldu ben panik halinde neyapmam gerektiğini bilmediğim ve arkadaki adamların bağırmasından dolayı korkup kaçtım, sizce şimdi ne yapmalıyım haklı iken haksız duruma düşmek istemiyorum .. Arkadaki araçtakilerin beni dövmesisinden korktum ... yardımcı olursanız sevinirim iyi günler
-
Cevap: kaza
Sizin trafik kanununa göre bir kusurunuz yok.Yani arkadan çarpan kişiler suçlu durumda.Şu durumda kazanın gerçekleştiği bölgeye bakan karakola gidip durumla alakalı(hakkınızda kaza yeri terk tutanağı tutulmuş olmalı) bilgi alıp ifade verin.Kaza yerini terk ettiğiniz için trafik cezası kesilecektir.Herhangi bir tehdit veya saldırıya maruz kaldıysanız onun içinde ayrıca şikayetçi olabilirsiniz.
- - - Updated - - -
Sizin trafik kanununa göre bir kusurunuz yok.Yani arkadan çarpan kişiler suçlu durumda.Şu durumda kazanın gerçekleştiği bölgeye bakan karakola gidip durumla alakalı(hakkınızda kaza yeri terk tutanağı tutulmuş olmalı) bilgi alıp ifade verin.Kaza yerini terk ettiğiniz için trafik cezası kesilecektir.Herhangi bir tehdit veya saldırıya maruz kaldıysanız onun içinde ayrıca şikayetçi olabilirsiniz.
-
Kasti olarak, gereksiz yere, Fren lambalarının yanmasını engelleyerek duraklayarak arkadan carpmaya sebep olduysanız tabiki suclusunuz.
-
Karakola kazanın ertesi gün gidip ifademi verdim. Orada bulunan amir srizin kazada herhangi bir kusurunuz yok arkadan gelen araç mesafeyi korumadığı için duramayıp size çarpmış arkadaki aracın evraklarını alıp arabanızı yaptıra bilirsiniz dedi. Şuan benim aracım bana çarpan araçın kaskosu tarafından tamir ediliyor tabi kendi arabasıda. Ama en arkadaki 3. arabanın kaskosu olmadığı için ve arkadan çarptığı gerekçesi ile kendi trafik sigortası masraflarını karşılamıyor. Bana telefon acıp arabamı siz yaptırıcaksınız gibi cümleler kurmaya başladı mahkemelerde süründürürüm gibi terbiyesizce tehtitlerde bulunuyor bu safhada yapmam gereken nedir ? yardımlarınız için şimdiden teşekür ederim...
-
Karşı taraf arkadan çarptığı için asli kusurludur.Bir kişi araç kullanırken yol durumuna göre gerekli gördüğü şekilde fren yapabilir.Arkadan gelen takip mesafesini korursa hiç bir şekilde kaza meydana gelmez.Takip mesafesini korumakta %100 arkadan gelenin sorumluluğundadır.Fren gereksiz oldu yada bilerek çok fren yapıldı(?) gibi ispatı olmayan iddialarla bir sonuç alınabilse her arkadan çarpan bu iddiaları dile getirir.Sadece arka ışıklandırması hiç olmayan(remork, tarktörün çektiği aletler vs gibi) taşıtlara hareket halindeyken arkadan çarpıldığında, ışıklandırma kusurundan çarpılana tali(yan kusur) verilebiliyor(o da kazadan sonra ispatlanabilirse, sonuçta arkadan çarpıldığı için aracın arkasında var olan ışıklandırma zarar görmüş de olabilir.).Onun dışından arkadan çarpma varsa olay açık ve net.Sizi arayan kişi ya yasadan haberi yok yada kendince sizi korkutup hasarını ödetmeye çalışıyor(sizin kaçmanızdan da cesaret alarak).Hiç tınmayın istediği yere istediği davayı açabilir.Siz polis arkadaşlar ve kaskonun yönlendirmesiyle işlemlerinizi yapın.Arayana da mevzuya hakim olduğunuzu istediği yer ve Ülkenin mahkemesinde ava açabileceği söyleyin.Geçmiş olsun.
-
Verdiginiz bilgiler için çok teşekür ederim bana çok yardımcı oldunuz iyi çalışmalar ...
-
Merhaba... Az önce asli hukuktan bir bayan beni arayarak uzlaşmak için adliye ye çağırdı karşı tarafı da çağırıp uzlaştıracağını söylüyor sizce ne yapmalıyım ? Polis bana herhangi bir ceza yazmamış , kazanın diğer iki aracın takip mesafesini korumadığı için gerçekleştiğini raporlarında yazıyor. Yarın saat 12 de İstanbul Kartal adliyesine gelmem söylendi ... Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekürler.