-
miras hakkında
öncelikle merhaba içinde bulunduğum sıkıntıdan dolayı gerekli yardımı ederseniz çok sevineceğim...annem 62 yaşında ve annanemden büyük bir miras kaldı tapuları üstüne aldıktan 1 hafta sonrada evlendi şu an evlendiği kişi tarlaları ekiyor ve gerekli bütün tasarrufları kendi adına yapıyor..annem le aramız zaten çok bozuk ve bu adam iyicene beni düşman etmiş durumda..benim bu durumda hiç bir söz söyleme hakkım yokmu...mallar elimden gidiyor ben neyapabilirim lütfen bana yardım edin izleyeceğim yollar nelerdir.ben bu malllara tek mirasçı olarak tedbir koyamazmıyım..anneme nasıl davalar açabilirim...lütfen yardım ederseniz çok sevineceğim
-
Cevap: miras hakkında
Henuz anneniz hayatta oldugu icin mirasci da degilsiniz. Dolayisiyla henuz dogmus bir hakkiniz da yok, elinizde olan ve gitmekte olan maliniz da. Kisacasi su an acabileceginiz bir dava, iddia edebileceginiz bir hak yok.
Anneninizin akil sagliginin yerinde olmadigini ispatlayacak bir dr raporu ile vasi tayini isteyebilirsiniz ama henuz 62 yasindaki annenizin akil sagliginin da yerinde olmama ihtimali pek yok sanki.
-
Kişi hayattayken kendi mallarını istediği şekilde kullanabilir.Şu an için ne bir malınız ne bir hakkınız var.Bir vefat durumunda malınız ve hakkınız söz konusu olur.Şu dakika harcanan paraları ve malları kendi malınız gibi görmenizin hukuki karşılığı yok.
-
ilerde SAKLI PAY hakkınız var.
birde
MEDENi KANUN
VESAYETİ GEREKTİREN HALLER
Kısıtlama
II. Savurganlık, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı, kötü yönetim
MADDE 406.- Savurganlığı, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı veya malvarlığını kötü yönetmesi sebebiyle kendisini veya ailesini darlık veya yoksulluğa düşürme tehlikesine yol açan ve bu yüzden devamlı korunmaya ve bakıma muhtaç olan ya da başkalarının güvenliğini tehdit eden her ergin kısıtlanır.