İdare Mahkemesi harç hesaplama
Merhabalar, Belediyenin imar kanununa aykırılıktan kesmiş olduğu 4.689,28 TL idari para cezasına 60 gün içerisinde idare mahkemesinde itiraz edeceğim. Avukat tutmayı düşünmüyorum, kendim dilekçe vererek bizzat başvurmak istiyorum. Tüm masraflar dahil yaklaşık ne kadar giderim olur. Sizce yürütmeyi durdurma talep etmeli miyim, onun masrafı ne kadar tutar? Birde son olarak, bu tarz davalarda karar idare mahkemesinde tek hakim ile mi verilir, yani üç hakimle bakılıp da danıştaya kadar uzamasın istiyorum, en fazla bölge idare mahkemesinde kesinleşsin istiyorum..Teşekkürler.
Cevap: İdare Mahkemesi harç hesaplama
davayı kaybedersiniz. çünkü 3194 sayılı İmar Kanunu 32 ve 42 madde uygulamaları gerekli tespit, gerekli rapor akabinde Belediye Meclis kararı ile verilir. dava harçları 2013 için kesin olarak bilmemekle birlikte 100-150 TL arası tutar YD dahil. karar üç hakimle verilir. ayrıca Danıştaya siz kaybedeceğiniz için kendiniz başvurursunuz. Diğer taraftan yıkım kararı alınmış ancak uygulanmamıştır, doğru mu söylüyorum?
Cevap: İdare Mahkemesi harç hesaplama
Alıntı:
young rumuzlu üyeden alıntı
davayı kaybedersiniz. çünkü 3194 sayılı İmar Kanunu 32 ve 42 madde uygulamaları gerekli tespit, gerekli rapor akabinde Belediye Meclis kararı ile verilir. dava harçları 2013 için kesin olarak bilmemekle birlikte 100-150 TL arası tutar YD dahil. karar üç hakimle verilir. ayrıca Danıştaya siz kaybedeceğiniz için kendiniz başvurursunuz. Diğer taraftan yıkım kararı alınmış ancak uygulanmamıştır, doğru mu söylüyorum?
Cevap için teşekkürler fakat peşin fikirli olmak yanlış zira itirazı eli boş yapmayacağım. Söz konusu aykırı eklentiler 2009 yılından önce yapılmıştır. Anayasa Mahkemesi 2008 yılında İmar Kanununun para cezasına ilişkin 42. maddesini iptal etmiştir, bu yüzden para cezasının uygulanabilirliği kalmamıştır. Söz konusu karar Mart 2009 da Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Böylece 2009 dan önce yapılan yapılara ilişkin ilgili kanunun iptali gerekçesiyle para cezası verilemeyeceğine ilişkin Danıştay kararları mevcut. Belediyeye bu kararları dilekçe ekinde sunarak ilgili kararlarına itiraz ettim, ret cevabı gelirse dava açacağım. Davayı daha önce açıp kazananlar olduğu için Danıştay'da kaybedeceğime dair kesin bir hükümde bulunulamaz. Ayrıca hayır, 30 gün geçmesine rağmen henüz yıkım kararı verilmiş değil..Ayrıca yine hayır, bu kararlar Belediye Meclisi tarafından değil Belediye Encümeni tarafından verilir, meclis karışmaz.
Yeni üye olarak yardımcı olma isteğiniz takdire şayan, fakat bilgi vermeden önce biraz araştıralım ve kanun hükmü şeklinde yorum yapmayalım.