Hakaret anında tlf. video çekmek suç mu?
Annemin kiracı arasında icra davası vardı. Bir gün kiracı, kardeşi ve yeğeni sokak ortasında anneme ve kardeşime hakaret ederlerken ben de cep telefonu ile video çektim. Kiracının yeğeni şikayetçi oldu. Hakkımda tck. 134 den dava açıldı. savcı benim ifademi almadan dava açılmış. Hakaret anında video çekmek suç mu?
Cevap: Hakaret anında tlf. video çekmek suç mu?
Delil tespiti ve üstün yarar açısından hakkınızda açılan davanın yersiz ve yanlış buluyorum. Bu durumda mobese kameraları da suç teşkil ediyordur.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler ediyorum. Müştekiler 2 tane şahit bulmuşlar bu şahıs müştekinin foto ve video çekiyor ve hakaret ediyor demişler. Bu şahitlerden birisi müştekinin akrabası. Duruşmada kendimi nasıl savunabilirim. Benimde 2 tane şahidim var. Bu konuda benzer dava konularını nerden bulabilirim. Cevap için şimdiden teşekkürler.
Kişinin bilgisi dışında kayıt yapmak suçtur ancak alenen yapılan ve tanıklanan video çekimi ne derece suçtur sokak ortası özel hayat mıdır?ayrıca kişinin neyi çektiğini ancak kendi iradesi belirler somut kanıtsa video kaydı olup muhtemelen çoktan silinmiştir(delil olarak kullanma maksadıyla çekim yapıyorsanız bu suçtur kendi delilinizi kendiniz oluşturamazsınız) diğer taraftan bir kişi hem hakaret edip hem bunu kayda almaz bu hayatın olağan akışına aykırıdır.
[QUOTE=ismail32;472744]Kişinin bilgisi dışında kayıt yapmak suçtur ancak alenen yapılan ve tanıklanan video çekimi ne derece suçtur sokak ortası özel hayat mıdır?ayrıca kişinin neyi çektiğini ancak kendi iradesi belirler somut kanıtsa video kaydı olup muhtemelen çoktan silinmiştir(delil olarak kullanma maksadıyla çekim yapıyorsanız bu suçtur kendi delilinizi kendiniz oluşturamazsınız) diğer taraftan bir kişi hem hakaret edip hem bunu kayda almaz bu hayatın olağan akışına aykırıdır.
İlk önce müşteki annemin ve benim kendisine durup dururken hakaret ettiğimi evlerini dikizlediğimizi iddaa etti. Bu olaydan sonra savcı çağırdı ifade için çağırdı ve herşeyi inkar et dedi ben de inkar ettim. Daha sonra ki olayda anneme ve kardeşime hakaret ederlerken çektim. Müşteki dilekçe verip şahıs aynı zamanda foto mu çekiyor demiş ve 2 tane şahit göstermiş.Savcı ifade mi almadan şahıs herşeyi inkar ediyor demiş ve davayı açmış. Savcının benim ifademi alması gerekmiyor muydu? Benzer dava konularını nerden bulabilirim. Cevap için şimdiden teşekkürler.
Kişinin bilgisi dahilinde sokak ortasında çekim yapmışsınız gazeteciler ne yapısın onlarda mı her gün suç işliyor diye düşünüyorum sonuçta alan kamuya açık ve kişinin bilgisi var. Ayrıca müştekinin bahsettiği tanıklandırdığı olay ile bahsettiğiniz olay aynı mı belki başka bir yerde çekim yaparken görüldünüz yada iddia bu yönde sonuçta hukukçu olmadığım için sözlerimle bağlı kalmayınız. Kişi ilk ifadenizden sonra yeni iddia ve tanıklar olduğu için savcı ifadenize gerek görmemiş olabilir.
- - - Updated - - -
Kişinin bilgisi dahilinde sokak ortasında çekim yapmışsınız gazeteciler ne yapısın onlarda mı her gün suç işliyor diye düşünüyorum sonuçta alan kamuya açık ve kişinin bilgisi var. Ayrıca müştekinin bahsettiği tanıklandırdığı olay ile bahsettiğiniz olay aynı mı belki başka bir yerde çekim yaparken görüldünüz yada iddia bu yönde sonuçta hukukçu olmadığım için sözlerimle bağlı kalmayınız. Kişi ilk ifadenizden sonra yeni iddia ve tanıklar olduğu için savcı ifadenize gerek görmemiş olabilir.