Hakaret Davası Açılabilir mi?
Geçtiğimiz ay bi kavga yüzünden karakolluk oldum . Karşılıklı olarak kasten yaralamadan mahkemeye gönderildik sonra konu kapandı şikayetçi olan olmadı . Konu kapanmıştı her iki taraf içinde ama karşı tarafın ailesi beni gördüğünde yanımda geçtiklerinde sürekli şerefsiz psikopat tarzı hakaret ediyor ve benim gururumla oynuyorlar . Ben 15 yaşında bi gencim her gördüklerinde bi laf ediyolar . Bunlara ne yapmalıyım dediklerini kanıtlamam gerekir mi ? çok üzgünüm yardım edin lütfen .
Cevap: Hakaret Davası Açılabilir mi ?
Hakaret nedeniyle Şikayet hakkınız var ancak meseleyi insani ilişkilerle halletmeye çalışmak daha güzel. Mahkeme ağızlarına biber sürmeyeceği gibi belki de husumetin artmasına da neden olabiliyor bazen. Ama sulh yoluyla halledemiyorsanız savcılığa şikayet edin ve muhakkak şahitler olsun.
- - - Updated - - -
Hakaret nedeniyle Şikayet hakkınız var ancak meseleyi insani ilişkilerle halletmeye çalışmak daha güzel. Mahkeme ağızlarına biber sürmeyeceği gibi belki de husumetin artmasına da neden olabiliyor bazen. Ama sulh yoluyla halledemiyorsanız savcılığa şikayet edin ve muhakkak şahitler olsun.
Cevap: Hakaret Davası Açılabilir mi ?
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Hakaret nedeniyle Şikayet hakkınız var ancak meseleyi insani ilişkilerle halletmeye çalışmak daha güzel. Mahkeme ağızlarına biber sürmeyeceği........ .
Türkiyede mahkemelerin bir numaralı misyonu bu: birilerinin ağzına biber sürmek.
Başbakan Tayyip Erdoğan, Fetullah Gülen, Melih Gökçek, Adnan Hoca gibi güzide şahsiyetlerin hepsi yüzlerce hakaret davası açmış durumda.
Geçen bir haber vardı. Tayyip Erdoğan, "----tir" lafı için hakaret davası açıp, 50 bin TL tazminat kazanmış. Hem de dava Türk hukuk tarihinde emsali görülmedik bir şekilde 3 ayda neticelenmiş.
Türkiyede hakimler var.... hemde ne hakimler.