Vergİ cezasi amme alacaklari
Merhaba;
Öncelikle cevap verirseniz minnettar olacağım bir konuyla ilgili bir soru yöneltmek istiyorum.
Mal müdürlüğünden 79.000 TL ceza yedim ve bu borçla ilgili mal beyanında bulunmam isteniyor bu cezayı ödeyecek maddi durumum ve her hangibir menkul ve gayrimenkulümde yoktur. Fakat 2010 yılında DSİ 26. Bölge Müdürlüğüne yapıp teslim ettiğim taahhüt işinden 156.000 TL tutarında alacağım var. Taahhüdümdeki işi bitirme aşamasındayken hakedişlerimin üzerine 2 adet haciz gelmiştir ve Dsi hakedişimi icra müdürlüğüne ödemiştir fakat alacaklı olan 2 dosyanın hukuk mücadelesi sürmektedir henüz herhangi birinin davayı kazandığına dair yargıtay kararı yoktur.Mal müdürlüğüne olan borcumla ilgili mal beyanında bulunurken borcumun davası devam eden bu paraya göstersem amme alacakları usul kanununa göre oradan tahsil edilebilirmi.
Saygılar.
Cevap: Vergİ cezasi amme alacaklari
şu anki durumla ilgili sizin herhangi bir hak ve alacağınız yok. alacağınız icra kanalı ile tahsil edilmiş ama işlem mahkemelik. mahkeme sonucuna göre alacak doğma ihtimaliniz var. bu nedenle doğması muhtemel bir alacağa haciz konmaz. mal müdürlüğü herhangi bir işlem yapamaz. bu nedenle mal beyanında eğer malınız ve alacağınız yoksa herhangi bir malım ve alacağım yoktur diye beyanda bulunacaksınız
- - - Updated - - -
artı mal müdürlüğünden yediğiniz cezanın mahiyeti nedir ve size ne zaman tebliğ edilmiştir.bu cezanında vergi mahkemesinde kalkma durumu olabilir. detayını verirseniz yardımcı olabilirim.
Cevap: Vergİ cezasi amme alacaklari
öncelikle cevap veriğiniz için teşekkür ederim.Konuyu biraz daha açayım işlem mahkemelik fakat yerel mahkemenin kararları var fakat yerel dosya yargıtayda henüz kesinleşen bir karar yok ortada ortada olan paraylala ilgili icra müdürlüğüne teminat mektubu verilerek yerel mahkemenin lehinde karar verdiği alacaklı parayı almış durumda. İlgili para cezası ise vergi denetmeninin verdiği bir ceza yine aynı işle iligili olarak yani dsi 26. bölge müdürlüğünde yapılan işin dosyasına konulan faturaların sahte çıkması ile ilgili idari para cezası veya ''vergi zayi'' cezası olarakta geçiyor olabilir.Sonuç olarak bu parayı henüz hak eden bir taraf yok dava mahkemelik ve mahkemenin kesinleşen bir kararı henüz olmadığı için bu para benim olmuyor mu yada her iki dosya benden alacaklı devlette alacaklı amme alacakları usul kanuna göre ilk sırayı alarak cezayı tahsil edemezmi? Aslında olayın hukuksal boyutunu bilemiyorum fakat mali müşavire danıştığımda eveet bunu mal beyanında belirtebilirsin dedi.