Boşanma Sonrası Altınların Durumu
Tekrar selamlar,
Bir gecelik evlilikten sonra açtığım boşanma davası lehime sonuçlandı. Gerekçeli karar henüz çıkmadı. Karşı taraf düğünde takılan altınların tamamının kendilerinde olduğunu itiraf ediyor. Takıların yüzde seksenini biz taktık. Bunları geri almamın bir yolu var mı acaba ? ilgili konuları gözden geçirdim ama pek anlayamadım. Bazı durumlarda geri alınabiliyormuş sanırım. Bir gece evli kaldığımızı ve boşanma isteğinin ilk önce eşimden geldiğini vurgulamak isterim. Önce kendi istediğini inkar etti ancak ispatladım ..
Cevap: Boşanma Sonrası Altınların Durumu
dava sürecindeki taleplerinizde bu durumu dile getirmedinizmi?
Altınların boşanma durumunda kadının malı olduğuna dair yargıtay kararları mevcut.
Kardeşim Bill187 dediği gibi yargıtay kararları mevcut. Yerel mahkeme kadına vermese bile yargıtay kararı bozuyor. Elime geçen bir yargıtay kararında kadını ağır kusurlu bulmuş yerel mahkeme ama tazminat bağlamış. Bu yargıtaya gönderilmiş ve karar onanmış yani ziynetten gerçekten kurtuluş yok. Benim eşimde şimdi ziynetleri gönderecek gerekçeli kararı bekliyoruz. Yerel mahkeme red etti taleplerini ama yargıtay verir çünkü bütün kararlarda böyle :(
Mahkeme süresince dile getirmedik çünkü tek amacımız evlenme gafletinde bulunduğum kızdan ve annesinden kurtulmaktı çok şükür gerçekleşti, temyiz süresi başlamadı gerçi.
Bu kanun neden böyle altınlar neden kıza veriliyor anlamak mümkün değil. benim asker arkadaşımın mesai arkadaşımın amcamın falan taktığı altında bu kızın ne hakkı olabilir ??
Anlaşılan boşuna uğraşmayalım. Üç takım mıbilyamıda nereye götürdüğü belli değil. Beyaz eşya halı v.s. gibi eşyalarımı alabildim.
Neyse, giden mal olsun hayatımdan tamamen çıksında naapalım. Çalışıp tekrar alırım artık.
İlginize çok teşekkürler :)
- - - Updated - - -
Mahkeme süresince dile getirmedik çünkü tek amacımız evlenme gafletinde bulunduğum kızdan ve annesinden kurtulmaktı çok şükür gerçekleşti, temyiz süresi başlamadı gerçi.
Bu kanun neden böyle altınlar neden kıza veriliyor anlamak mümkün değil. benim asker arkadaşımın mesai arkadaşımın amcamın falan taktığı altında bu kızın ne hakkı olabilir ??
Anlaşılan boşuna uğraşmayalım. Üç takım mıbilyamıda nereye götürdüğü belli değil. Beyaz eşya halı v.s. gibi eşyalarımı alabildim.
Neyse, giden mal olsun hayatımdan tamamen çıksında naapalım. Çalışıp tekrar alırım artık.
İlginize çok teşekkürler :)