-
İhbar ve Şikayet
Sn. hukuki net üyeleri gözüme takılan bir suçu adli mercilere iletmek istiyorum. Ancak müşteki , davacı , şikayetçi , şahit, tanık v.b. gibi ünvanlardan hoşlanmadığım ve karşı tarafla muhatap olmak istemediğim için bu ihbarı gizli bir şekilde yani isimsiz yapmak istiyorum. Suç ve suçlu kesin diyelim. Kendim haricinde nasıl ihbar veya savcılığa şikayet edebilirim. Veya kendim gidip ihbar etsem ancak ismimi gizli tutun desem bu mümkünmü.?
-
Cevap: İhbar ve Şikayet
Mümkün değil bey efendi.Gizli tanık olabilirsin ,gizli şikayetci olamazsınız.
-
gizli tanık isteyen herkes olabiliyormu?
- - - Updated - - -
gizli tanık isteyen herkes olabiliyormu?
-
Gizli tanık olmanın şartları olduğu gibi ,böyle bir olaya konu olabiecek şartlarında olması gerekir.
şöyleki: 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda ve ceza hükmü içeren özel kanunlarda yer alan ağırlaştırılmış müebbet hapis, müebbet hapis ve alt sınırı on yıl veya daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlar
İlgili mevzuatta suç sayılan fiilleri işlemek amacıyla kurulan bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen ve alt sınırı iki yıl veya daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlar,
Terör örgütlerinin faaliyetleri çerçevesinde işlenen suçlar.
-
cevaplarınız için teşekkür ederim sn. şahin41
-
Takibi şikayete bağlı olmayan suçlarda kimliğinizi vermeden de ihbarda bulunabilirsiniz. Bunun için emniyete veya savcılığa telefon, faks, internet veya mektupla olayı bildirebilirsiniz.