Evli bir adam, aldatma, tazminat davası
Merhaba,
Buradan avukatlarimiza bir tanidigim adina danismak istedigim bir konu var. Kendisi siteye uye olmaya calismis, fakat uyelik icin gereken hukuki.net on kayit sinavini bir turlu gecememis :) Konuyu bana detayli olarak anlatti ve sorulari benim sormami rica etti.
Konu bir aldatma olayi. Arkadasimin birlikte oldugu kisi evli ve bir cocuk babasi. Esini daha once de baska bir kadinla aldatmis. Yani bu adam icin bir ilk degil. Arkadasimin durumuna donersek, aldatilan kadin kocasinin yillar suren iliskisinin ardindan sonunda aldatildigini ogrendiginde kocasindan bosanmiyor ve herhangi bir nafaka/tazminat talep etmiyor, fakat kocasinin kendisini aldattigi kadin olan arkadasima tazminat davasi acacagini soyluyor. Arkadasim, kadinla olan karsilikli mesajlasmalarinda adamin evli oldugunu bildigi halde birlikte oldugunu kabul etmis. Adamla birkac yil suren gizli birlikteliklerinde ucuncu kisi olan arkadasimin elde ettigi herhangi bir maddi kazanc soz konusu degil. (Uzerine ev, araba alinmamis, hesabina adam tarafindan herhangi bir para yatmamis ya da adam kendisi icin ev acmamis).
Sizden sormami istedikleri sunlar:
- Aldatilan kadin arkadasimla aralarinda gecen yazismalarda esinin kendisini daha once aldattigini da bildigini beyan etmis. Bu acilacak dava incelenirken goz onune alinmasi gereken bir husus olabilir mi? Arkadasim, istismar edildigini ve kendisine anlasmali tuzak kurulmaya calisildigini dusunuyor. Aldatan ilk kadina herhangi bir dava acilmazken kendisine acilacak olmasini kastediyor olmali.
- Aldatilan kadin kocasindan bosanmiyor. Sadece aldatan kadina dava acmasi mumkun mu? Iliskiyi tek basina yasamamis olmasina ragmen, aldatilan kadin kocasina herhangi bir dava acmazken sadece arkadasimin acilacak olan davayla cezalandirilmasi adil mi?
- Boyle bir tazminat davasi acilmasi soz konusu oldugu takdirde bu davanin zaman asimi nedir? Ne kadar sure icinde dava acilmadigi takdirde dava artik acilamaz hale gelir?
- Aldatilan kadinin actigi davayi kazanabilme olasiligi nedir? Yazismalarda aldatilan kadinin aldatan kadina ettigi hakaretler mevcut.
- Arkadasimin normal bir geliri var. Aldatilan kadinin normal gelirli birinden alabilecegi maksimum tazminat yaklasik ne kadar olabilir?
- Arkadasim bu yasadigi gerginligin etkisiyle psikiyatristik tedavi gormeye basladi. Dava acilirsa bu mahkemede kullanilabilir ve kendisine yardimci olabilir mi?
Ilgilendiginiz icin tesekkur eder, iyi calismalar dilerim.
Cevap: Evli bir adam, aldatma, tazminat davasi...
Yargitay buna benzer bir durumda evli bir erkek ile iliskiye giren kadini, iliskiye girdigi erkegin esine tazminat ödemeye mahkum etti.
Evli kisilerle, evli oldugu kisiye karsi güven sarsici durumlar yasakmak suc.
Evli kisilerle böyle durumlar yasayanlar tazminat ödemeye de hazir olmalilar.
Netice bekarlar evlilerden uzak dursun.
Cevap: Evli bir adam, aldatma, tazminat davasi...
Verdiginiz ornekle ilgili konuya ben de baktim. O ornekte aldatilan kadin aldatan esini de cezalandiriyor ve hakkinda bosanma davasi aciyor. Arkadasimin durumu biraz daha farkli. Yine yukarida detayli olarak yazdigim mesajda da belirttigim gibi adamin esini ilk aldatisi degil ve aldatilan kadin da bunu biliyor. Ilkinde dava acmayip ikinci de dava actiginda hakim ne der, merak ediyorum.
Konuyla ilgili sitedeki avukatlardan detayli birseyler duyabilmek guzel olurdu aslinda.