Yardım nafakası eve davet
Merhaba,21 yaşında olan kızım 500 tl yardım nafakası talebinde bulunmuş.Kendisinin İstanbul sınırları içinde bir üniversitede okuduğunu ve kiminle yaşadığını bilmediğim bir adreste ikamet ettiğini mahkemeden gelen kağıtta öğrendim.Ayrıca araştırmalarım neticesinde KYK dan 280 tl burs kredisi aldığını öğrendim.Ben emekliyim,evliyim ve kiradayım.Anneside ya devlet memuru yada emekli oldu.Üzerimde hiçbir mal varlığım yok.Kızımın barınma ve iaşesi için mahkemeye cevaben evimde kalabileceğini talep edebilirmiyim.Ayrı oturması keyfi değilmidir.200 tl den fazla nafaka sağlayamam.Kendisi avukat tutmuş benim avukat tutucak param bile yok.Mahkemeye nasıl bir cevap sunmalıyım.Teşekkürler,
Cevap: yardım nafakası eve davet
Emeklilerin maasina Aile mahkemelerinde belirlenen es ve cocuklara istirak nafakasi haric borc haczi yapilamaz.
Kiziniz fakirlik nafaja talebini sadece size karsi degil, annesinede yöneltmesi gerekir.
Akrabalara yardim nafakasina Asliye hukuk mahkemesi yetkili.
- - - Updated - - -
Emeklilerin maasina Aile mahkemelerinde belirlenen es ve cocuklara istirak nafakasi haric borc haczi yapilamaz.
Kiziniz fakirlik nafaja talebini sadece size karsi degil, annesinede yöneltmesi gerekir.
Akrabalara yardim nafakasina Asliye hukuk mahkemesi yetkili.