Limited Şirketiği Ortaklığından Ayrılma
2012 temmuz ayında patentini şahsım adına aldığım bı malzemenın üretimini yapmak için fınansör aramam netıcesınde eskı bı müşterimle finansı karşılaması konusunda anlaşarak 2 ortaklı bir limited şirketi kurduk.
Hisselerimiz % 51 ortağımın ve % 49 benim şeklinde.İkimizde şirket müdürüyüz ve tüm işlerimiz ortak imzalı olarak yapılacak sekılde sözleşmede geçiyor.Şu ana kadar imza sirküsü bile çıkarmadık,şirket herhangı bır tıcarı faalıyette bulunmadı.Faturası yok,banka hesabı yok.
Ortağım olan şahıs sözlerini yerine getirmedi ve iş durdu.Bana sımdıye kadar harcadıgı 50.000 tl yı getırmem halınde sırketı bana devredecegını soyluyor kı benım bunu fınanse edebılecek durumum yok.Ben olmadan bu ısı yapamayacagını soyluyor ve benım hısselerımı de devralmıyor.
Siz değerli hukukculara sormak ıstedıgım;henuz hıcbır tıcarı faalıyette bulunmamıs bu sırketten nasıl ayrılabılırım.Izlemem gereken yol nedır,nereye basvurmalıyım.
Simdiden vereceğınız cevaplar ıcın teşekkürlerimi sunarım.
Cevap: Limited Şirketiği Ortaklığından Ayrılma
Yardımcı olacak kimse yok mu ?
Yardımcı olacak kımse yok mu.Gercekten yardıma ıhtıyacım var
Merhaba, İki ortaklı şirket olduğunuz için ortaklıkdan arılma davası açamazsınız fakat ,ticaret mahkemesine Limited şirketin fesih ve tasfiyesi davası açacaksınız.Ortağınız siz olmadan şirketi yürütemeyeceğini beyan ettiğine göre en doğrusu bu.