OtoYolda Arkamdan gelen Araç Takla Attı Benim suçum var mı?
Ankaradan Sakarya ya Doğru yola çıktım, 3 şeritli otoyolda ilerliyorum, orta şeritten bir araç gidiyordu, onu solladım ve o anda, çoçuğum midem bulandı dedi, bende aracımı emniyet seridine atmak için solladığım aracın önune geçtim ordan da sağ şeride geçtiğim, anda aynamdan ordan hızla bir arac geldiğini gördüm, gördüğümle geri kaçmama zaman kalmadan sağ şeritten hızla gelen araç bana çarpmamak için aniden aracını sağa kırdı ve sırampola daldı ordan da 3-4 sefer takla atarak ormanlık alanada yuvarlandı.panik yaptı sanırım aslında sağımızda emniyet seridi ve birde yol ayrımı vardı, panik yapmasaydı emniyet seridinden yada yol ayrımından devam edebilirdi, bu arada hızıda cok yuksek olmalıki orta seritteki aracı sağdan solluyormuş tahminimce. ben az ilerde durdum, ambulans cağırdım, o arada diğer araçlarda durdu, içindekileir cıkardık fazla bir sey olmamıştı ufak tefek yaralanmalar vardı, ama araçları pert olmuştu. ambulans gelene kadar ordan ayrılmadım, kaza yapan kişilerede olay çıkmasın diye öndeki aracın ben oldugunu söylemedim, daha sonra ordan ayrıldım. ben burada ne kadar hatalıyım, mobeseden plakam tespit edilirse ne gibi bir ceza alırım,vicdanen çok acı çekiyorum, her ne kadar o kişi hatalı olsada benimde kaza yapmalarında payım var.
Birde su durumu göze alarak, oto yolda giderken aniden lastiğimiz patlasa arabamızı emniyet seridine atarız, yada aracta hastalansak yine emniyet seridene atarız sağdaki şerit hızlanma seridi olmadığı için oradan araçların sollama hızı kadar yuksek olmaması gerek diye düsünüyorum, orta seritten giden aracı sol şeritten sollasaydı bu kaza olmayacaktı diye dusunuyorum.. yinede yorumlarınıza ihtiyacım var.. Teşekkürler..
Cevap: OtoYolda Arkamdan gelen Araç Takla Attı Benim suçum varmı.
1- Otoyollarda ve duble sehirler arasi yollarda sagdan gecmek ASLi kusurdur. Yasaktir.
2-Serit degistirmeler muhakkak sinyal verilerek diger sürücülerin dikkati cekilerek ve yavas yavas yapilmalidir.
Ani manevralar her zaman kazalara sebep olur.
Hukuki olarak kazanın içinde olmadığınız için bir sorumluluğunuz yok.Orada o an ne olduğunu bilmiyoruz ama siz vicdanen rahat değilseniz ve kazanın içinde olmamanıza rağmen kazanın oluşumunda payınız olduğunu düşünüyorsanız karşı tarafı bulup zararları konusunda yardımcı olabilirsiniz.
Alıntı:
Hakkaniyetli rumuzlu üyeden alıntı
1- Otoyollarda ve duble sehirler arasi yollarda sagdan gecmek ASLi kusurdur. Yasaktir.
2-Serit degistirmeler muhakkak sinyal verilerek diger sürücülerin dikkati cekilerek ve yavas yavas yapilmalidir.
Ani manevralar her zaman kazalara sebep olur.
Kaza yapan araç orta şeritteki aracı sağdan solluyordu, ben en sol seritten sinyalimi yakarak orta seritteki aracın önune gectim ve sağ şeride daldığımda, aynamdan kaza yapan aracın geldiğini görmemle onun aniden sağa kırarak kaza yapmasını gördum, geri kaçıp kaçmadığımı hatırlamıyorum ama geri kaçmasam bile yanımda bir emniyet seridi ve sağda birde yol ayrımı vardı. O araç sürücüsü panik yapmasaydı kaza olmayacaktı emniyet seridinden veya yol ayrımından devam edebilirdi. cok hızlı idi ve aniden sağa kırdı ve sırampola çarparak takla atmaya başladı.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Hukuki olarak kazanın içinde olmadığınız için bir sorumluluğunuz yok.Orada o an ne olduğunu bilmiyoruz ama siz vicdanen rahat değilseniz ve kazanın içinde olmamanıza rağmen kazanın oluşumunda payınız olduğunu düşünüyorsanız karşı tarafı bulup zararları konusunda yardımcı olabilirsiniz.
Kazanın içinde değilim, o kişiyi bulup yardımcı olsambile maddi durumum o kadar iyi değil. ben haklı olarak arabamda rahatsızlanan biri oldugu için kendimi emniyet seridine atmak istedim orta seritteki aracı soldan solladım ve emniyet seridine doğru kaydım, o araçta orta seritteki aracı sağdan sollamış ve hızla geliyordu. sağ şeritten o kadar hızlı bir aracın geleceğini düşünemedim, sağ şeride geçmemle aynamdan o aracın kaza yaptığını görmem bir oldu. beni görür görmez panik yaptı ve o hızdaki aracını sağa kırıp şırampola çarptı. aslında sağda iki tane daha gecebileceği yol vardı. hatta ben aynamdan o aracı gördüğüm anda geride kaçma imkanım vardıki belkide geri kaçmışımdır su anda orayı tam hatırlamıyorum.. oradan kaçsaydım daha cok vicdan azabı çekerdim. durdum ve koşarak geldim ambulansı ilk ben aradım. ambulasn gelip yaralıları alana kadar ordan ayrılmadım. 3 kişi vardı aracta birinde çizik bile yoktu ikisi yaralı idi. yaraları hafifi görünsede ne derecede oldugunu bilmiyorum.. Yalnız Araçları pert olmuştu.. onlara haksız oldugunu o anda anlatamayacam için öndeki aracın ben oldıugunu söylemedim. sonra olay yerinden ayrıldım. ama o günümde zehir oldu halada aklımdan cıkmıyor. sürücü ne kadar hatalıda olsa ben sebeb olmuştum haklıda olsam. bunun için acı çekiyorum. orada mbs varmıydı bilmiyorum ama plakam tesbit edilirse ben ceza alırmıyım.