Hafriyat işlerinde sorumluluk
Kat karşılığı sözleşme yaptığım için boşaltmış olduğum binamı, üst parselde hafriyat yapan iş makinası rızam almadan tamamen yıkmıştır. Bu durumda benim haklarım nelerdir. Hangi işlemleri hukuki olarak yapmalıyım. Bu işlemde sorumluluk yalnızca hafriyat firmasındamıdır yoksa üst parselin müteahidinde sorumluluğu varmıdır?
Cevap: Hafriyat işlerinde sorumluluk
Kat karşılığı sözleşmenizin içeriği nedir? Ne zaman kim tarafından yıkılacağına dair bir ibare var mı tam anlamadım?
Binanız sizinle alakalı olmayan bir konuda kaza ile yıkılmışsa o zaman tabiki hafriyat şirketinde maddi tazminat davası açılabilir
Kat karşılığı sözleşmede yıkım sözleşme yaptığım firma tarafından yapılacaktı. Yıkım, benim ve sözleşme yaptığım firmanın rızası alınmadan üçüncü şahıs olan bir firma tarafından yapıldı. Kazadan ziyade, başka bir parselin hafriyatını yapan iş makinesinin inşaat sahasından kolay çıkartılması amacıyla bilerek yıkıldı. Bu durumda izlemem gereken yol nedir?
Alıntı:
sorusor rumuzlu üyeden alıntı
Kat karşılığı sözleşmede yıkım sözleşme yaptığım firma tarafından yapılacaktı. Yıkım, benim ve sözleşme yaptığım firmanın rızası alınmadan üçüncü şahıs olan bir firma tarafından yapıldı. Kazadan ziyade, başka bir parselin hafriyatını yapan iş makinesinin inşaat sahasından kolay çıkartılması amacıyla bilerek yıkıldı. Bu durumda izlemem gereken yol nedir?
Sitede yeniyim. Bu konuda izlemem gereken yol konusunda, uzman bir arkadaş beni yönlendirebilir mi?
Boş binanın rızam alınmadan yıkılması.
İçinde oturulmayan ve yenilemek için tahliye ettiğim fakat anlaştığım firma ile yaşadığım sorunlar nedeniyle bu şekilde duran bina, rızam alınmadan üçüncü şahıs olan bir firma tarafından yıkıldı.
Kazadan ziyade, başka bir parselin hafriyatını yapan iş makinesinin inşaat sahasından kolay çıkartılması amacıyla bilerek yıkıldı.
Bu firmaya tazminat davası açmayı düşünüyorum. Davayı açmadan nasıl bir izleyebilirim. Yaşayacağım süreç ve yapmam gerekenler konusunda bilgi sahibi
arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirler mi?