Kredi+Kredi Kartı Borcu ve Araç haczi Hk.
X Bankadan çekmiş olduğum 2000 Tl bir ihtiyaç kredisi ve 1000 Tl kredi kartı borcum ile ilgili tarafıma dava açıldı.
Maddi bir çöküş ,iş kaybı yaşadığım bu süreçte icra takibi başlatıldı.
Sorum şu ; Bir arabam var aracı üzerime bu icra takipleri başlangıcından sonra aldım resmi olarak.
Bu araca haciz yapılabilinir mi? Tüketici Kredilerinde araç haczi mümkünmüdür? Böyle bir meblağ için piyasa değeri 14000 Tl olan aracıma nasıl bir işlem uygulanır.
Teşşekkür ederim,saygılarımla.
Cevap: Kredi+Kredi Kartı Borcu ve Araç haczi Hk.
Aracınıza hacız uygulanabılır.
Borc kapanmadıgı surece 2-3-5 yıl sonra da adınıza kayıtlı arac-ev vs tesbıt edılırse, onlarada hacız uygulanabılır. Hakkınızda en hayırlısı, haczı beklemeden aracı satıp(hacızle gercek degerınden daha dusuk bedele sayılacaktır) borcu kapatmak- azaltmak olacaktır.
Anladım. peki bir sorum daha olacak;
Galeri tarafından hacizli(satılamaz) konmuş bir aracı banka haciz edebilir mi peki ?
teşşekkür ederim.
Galeri tarafından satılamaz şerhi konulmuş aracın sahibi galeridir bildiğim kadarıyla. Sanırım senet ile aldınız arabayı..Ödemeler bittikten sonra araç üzerinden tedbir kalkar ve mülkiyeti size geçer. Yani bu durumda bankanın aracı haczedemeyeceğini düşünüyorum. Belki ihtiyadi tedbir koyabilir.
Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için efendim..Çok sağolun.
Alıntı:
closer929 rumuzlu üyeden alıntı
Anladım. peki bir sorum daha olacak;
Galeri tarafından hacizli(satılamaz) konmuş bir aracı banka haciz edebilir mi peki ?
teşşekkür ederim.
Banka da araç üstünde haciz koyabilir ve haciz sıralaması itibarıyla eğer aracın satışına karar verilir ve araç satılır ise en önce araçtaki ilk haciz dosyası ödeme alır diye biliyorum. Yani x haciz koydu, y koyamaz diye bir şey söz konusu değildir.
Aracın hacizli olduğu icra memuruna bildirildiği takdirde ilk haciz kalkmadan aynı araca mükerrer haciz uygulanamaz diye biliyorum. Şayet, araç ilk haciz işleminden dolayı icra yoluyla satılırsa ilk alacaklıdan arta kalan nakit para sırada bekleyen ikinci alacaklıya ödenir sanırım.