Boşanma ve mal paylaşımında kalan mirasın durumu
İyi günler eşimin açtığı boşanma ve mal paylaşımı davaları sonucunda ev, araba ve banka hesaplarıma tedbir kondu, bunlar yetmiyormuş gibi birde tedbir nafakasına karar verilmiş, eşim çalışıyor ama benim dükkanım iş yapmıyorum kiramı zor ödeyebiliyorum ve bankadan 1 lira dahi çekemiyorum hiçbir faturam, kredi kartlarım ödenmiyor, tedbir nafakasını nasıl ödeyeceğim ben. Fakirliğe düşen kim burada, bu nasıl bir haktır hukuktur. Mahkeme tarihi hala belli olmadı. Babamdan kalan miras ile bir ev, kendime ve eşime de bir araba aldım. Kalanı ise bankada duruyor. Biriktirmek için aldığımız altınlarda eşimin adına bir kiralık kasada. Bu durumda eşim ne hak iddia edebilir. Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler
Cevap: Boşanma ve mal paylaşımında kalan mirasın durumu
Profosyonel Bir Avukattan Destek Alarak Sorunlarınızı Çözme Yoluna Gidebilirisiniz..
Avukatım var. Ben sadece kıymetli görüşlerinizi almak istemiştim.
Hediye olarak verilen tüm altınlar kadının malıdır.Onun dışında evliyken edinilmiş tüm mallar ortaktır.Esnaf olarak bir yer işlettiğiniz sürece az kazanıyorum kira anca çıkıyor gibi söylemler hukuken kıymeti olmayan farazi laflardan öteye geçmez.Bu yaklaşım hukuki olmaktan çok her esnafın zaman zaman söylediği günlük laflardan ibarettir.Mahkemede belgeyle kanıtla konuşmalısınız.Ayrıca üzerinize kayıtlı mallar(ev, iş yeri, araç vs.) var ise bunlarda tüm mahkemeye konu olacaktır.Banka hesabınız, taşınmaz mal/mallarınız, arabanız vs. olduğu halde bu aya ait faturamı ödeyemedim demek elbette sizi nafaka veremeyecek bir kişi haline getirmez.Boşanmada kusur dağılımı yapılacak ona göre tazminat ve nafakaya hükmedilecek.Nafaka öncelikli ödemedir bunu da unutmayın.Arama yaparsanız bu gibi durumları tecrübe etmiş erkek arkadaşların pek dertli olduğunu göreceksiniz.Çocuk var ise onun içinde kimde kalıp kalmayacağı ve iştirak nafakasının ne kadar olacağına dair sonuçlar mahkemede açıklığa kavuşacaktır.Yazdıklarınıza daha ayrıntılı cevap vermek pek mümkün değil.Avukatınızla sürekli irtibat halinde olup boşanma konusunda kusurlu taraf olmadığınızı göstermek adına hukuki değeri olan(belge, şahit vs.) şeyleri duruşmalara hazırlamanızı tavsiye ederim.Kolay gelsin.
Alıntı:
baraytan rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler eşimin açtığı boşanma ve mal paylaşımı davaları sonucunda ev, araba ve banka hesaplarıma tedbir kondu, bunlar yetmiyormuş gibi birde tedbir nafakasına karar verilmiş, eşim çalışıyor ama benim dükkanım iş yapmıyorum kiramı zor ödeyebiliyorum ve bankadan 1 lira dahi çekemiyorum hiçbir faturam, kredi kartlarım ödenmiyor, tedbir nafakasını nasıl ödeyeceğim ben. Fakirliğe düşen kim burada, bu nasıl bir haktır hukuktur. Mahkeme tarihi hala belli olmadı. Babamdan kalan miras ile bir ev, kendime ve eşime de bir araba aldım. Kalanı ise bankada duruyor. Biriktirmek için aldığımız altınlarda eşimin adına bir kiralık kasada. Bu durumda eşim ne hak iddia edebilir. Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler
Bu işin standardı, ölçüsü, kanunu yok. Hakimin paşa gönlü neyi takdir ederse kanun odur. Hak hukuk edebiyatı yapmanın sizin için faydası yok. Burası Türkiye. Welcome to the muz cumhuriyeti.
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.